Τί θα κάνουν τον Μάιο οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι του Βασίλη Μαυρίδη;

Τί θα κάνουν τον Μάιο οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι του Βασίλη Μαυρίδη;

Το νομοσχέδιο “Κλεισθένης” που έφερε η Κυβέρνηση στην Βουλή ψηφίστηκε και αποτελεί πλέον νόμο του Κράτους, οπότε οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής τον ερχόμενο Μάιο, όπως καθορίστηκε με την βουλευτική τροπολογία η οποία έγινε δεκτή.

Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα στην εκλογική διαδικασία, αφού μειώνει στο μισό, αν όχι στο ένα τρίτο, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους κάθε συνδυασμού. Στο δήμο Ορεστιάδας για παράδειγμα, οι περισσότεροι από τους 100 υποψήφιους του Βασίλη Μαυρίδη στις προηγούμενες εκλογές, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και ανήκαν και στο συνδυασμό του προηγούμενου δημάρχου Δημήτρη Μουζά, θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων.

Οπότε γεννάται το ερώτημα, τί θα κάνουν όλοι αυτοί που θα μείνουν “ορφανοί”. Κάποιοι εξ αυτών, ήδη… ψάχνονται σύμφωνα με πληροφορίες μας και αναζητούν ηγέτη που θα μπει μπροστά, για να κατεβάσουν δικό τους, ξεχωριστό συνδυασμό. Άλλωστε ο κ.Μαυρίδης έχει δημιουργήσει και μέσα στον δικό του συνδυασμό αντιπάθειες και έντονα παράπονα, με τον αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο που λειτουργεί και ενεργεί.

Έχει δημιουργήσει μια μικρή, στενή κάστα “κολλητών”, με πρώτο τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΟ Αρχοντή Αρχοντίδη και δυο-τρεις άλλους, κάνουν τις απ’ υθείας αναθέσεις (όπως ο νόμος τους δίνει ΑΠΟΛΥΤΑ το δικαίωμα να κάνουν) στις εταιρείες του Νίκου Ραδιόγλου (μαζί συνεργάστηκαν και στις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΣ Έβρου) και του Θεσσαλονικού Θάνου Κουλουτμπάνη και δεν ακούνε τα όσα λέει ο κόσμος της πόλης. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει έντονη δυσφορία και δυσαρέσκεια, ακόμα και σε συμβούλους που ήταν παλαιότερα “κολλητοί” του και σκέφτονται να δημιουργήσουν μια δική τους δημοτική κίνηση.

Ποιός θα μπορούσε να είναι επικεφαλής; Ακούγονταν ήδη δυο-τρία ονόματα από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Μουζάς που γράφτηκε θεωρείται “καμμένο χαρτί”, αλλά δεν αποκλείεται να βρεθεί τελικά κάποιο πρόσωπο που να μην μένει στην Ορεστιάδα. Να είναι όμως προσωπικότητα η οποία θα συγκεντρώσει ιδιαίτερη δυναμική.

Όπως λένε κάποιοι χαρακτηριστικά για τον Μαυρίδη, “έχει ξεπεράσει σε αλαζονεία και απαράδεκτα προκλητική συμπεριφορά ακόμα και τον Βαγγέλη Λαμπάκη της Αλεξανδρούπολης”. Οι εξελίξεις μάλιστα αναμένονται στο συγκεκριμένο θέμα και μέσα στο καλοκαίρι και σύντομα θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πάντως ο κ.Μαυρίδης, μιλώντας σε… τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του, δεν δείχνει να ανησυχεί και το μόνο που επαναλαμβάνει είναι: “Ο Βασίλης Μαυρίδης δεν χάνει από κανέναν”. Για να δούμε τί θα δούμε λοιπόν.