“Φούσκα” οι εξαγγελίες Λαμπάκη για Αθλητικό Μπαλόνι 1.900 τ.μ ως τον Μάιο

“Φούσκα” οι εξαγγελίες Λαμπάκη για Αθλητικό Μπαλόνι 1.900 τ.μ ως τον Μάιο

Μια τεράστια “φούσκα” αποδείχθηκαν οι εξαγγελίες του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, για την κατασκευή-τοποθέτηση ως τον Μάιο του 2018, ενός Αθλητικού Μπαλονιού 1.900 τετραγωνικών μέτρων, δίπλα στο νέο Κολυμβητήριο και στο χώρο όπου ΘΑ κατασκευαστεί το νέο Κλειστό Γυμναστήριο.

Υπενθυμίζουμε τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις, με αφορμή τους… πανηγυρισμούς του ίδιου και των στενών συνεργατών του, με πρώτο και καλύτερο τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Βαταμίδη, για τηνσύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο/ Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/ Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ποσού 360.000 ευρώ, για έργα σε 18 ποδοσφαιρικά γήπεδα του δήμου Αλεξανδρούπολης. Καλοδεχούμενο έστω και ένα ευρώ από την Πολιτεία, κατανοητή και η… φιλοκυβερνητική “επίθεση φιλίας” απ’ τον ίδιο, τον Βαταμίδη και τους άλλους, ιδιαίτερα στην βουλευτή Νατάσα Γκαρά μια και επιζητείται η στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά  μην ξεχνάμε τις υποσχέσεις και τα ΘΑ που δεν υλοποιήθηκαν.

“Ως τον Μάιο έτοιμο το Αθλητικό Μπαλόνι δύο στρεμμάτων”

Ο κ.Λαμπάκης, όπως συνηθίζει άλλωστε να δίνει υποσχέσεις χωρίς να τις τηρεί, σε εκδήλωση των Καππαδόκων είχε ανακοινώσει πως θα τοποθετηθεί στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη το συγκειριμένο Αθλητικό Μπαλόνι, που θα λύσει το πρόβλημα των προπονήσεων για τους αθλητισμούς συλλόγους μπάσκετ, βόλεϊ και γυμναστικής της πόλης. Την επόμενη ημέρα διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε εκεί να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί απαγορεύεται και τόνισε πως επιλέχθηκε ο χώρος μεταξύ νέου Κολυμβητηρίου και νέου Κλειστού Γυμναστήριου (που θα γίνει κάποια στιγμή).

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό, στις 29 Ιανουαρίου 2018, ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι υπάρχουν στο ταμείο του δήμου Αλεξανδρούπολης 375.000 ευρώ και επειδή είναι προμήθεια και όχι έργο, ως τα τέλη Μαίου θα έχει εγκατασταθεί. Ο Μάιος πέρασε, βρισκόμαστε στον Αύγουστο, αλλά το Αθλητικό Μπαλόνι παραμένει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ “ΦΟΥΣΚΑ” υποσχέσεων του κ.Λαμπάκη.

Διαβάστε όσα έλεγε στις 29 Ιανουαρίου 2018 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στον Δημήτρη Κολιό, σε ακριβή απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων του:  “Έχουμε και 375.000 ευρώ για ένα μπαλόνι 1.900 τετραγωνικών μέτρων με ψύξη και θέρμανση και με γήπεδα μέσα μπάσκετ και βόλεϊ, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες μας όχι μόνο τα 3 χρόνια που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί το μεγάλο μας, το κλειστό το στάδιο, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Για να μην υπάρχει πια, μετά τον Μάιο που θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του μπαλονιού, γιατί είναι από προμήθεια και θα γίνει πολύ γρήγορα. να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ των συλλόγων των αθλητικών σε σχέση με την εξεύρεση σταδίων, γηπέδων  για προπόνηση.

Μου λένε ο κύριος Κουκουράβας και ο κύριος Βαταμίδης ότι στον Παρμενίωνα, στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, έχουμε ανώτατο όριο ύψους στα  πέντε μέτρα. Άρα εκεί δεν μπορούμε να το βάλουμε. Ήδη όμως το έχουμε τοποθετήσει δίπλα στο καινούργιο Κολυμβητήριο και δίπλα επίσης στο κεινούργιο στάδιο το οποίο θα φτιάξουμε, το κλειστό. Εκεί θα είναι το αθλητικό μπαλόνι τον δύο στρεμμάτων”.

Το νέο Κλειστό θα δημοπρατούνταν Απρίλιο

και ούτε οι μελέτες δεν είναι ακόμα έτοιμες 

Για τόση αξιοπιστία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη μιλάμε δηαδή. Κι όχι μόνο αυτό. Στην ίδια συνέντευξη, αναφέρθηκε και στην κατασκευή τοπυ νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, για το οποίο τόνισε κατηγορηματικά ότι η δημοπράτηση θα γίνει σε 1,5 μήνα από τα τέλη Ιανουαρίου που έδωσε την συνέντευξη. Τον Μάρτιο του 2018 δηλαδή. Πέρασε όμως και εκείνος ο μήνας και ακόμα δεν είναι έτοιμες ούτε οι τεχνικές μελέτες, τις οποίες είχαν αναλάβει οι τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Κουκουράβα, ο οποίος έχει επίσης ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για τις καθυστερήσεις αυτές.

Είπε λοιπόν στις 29 Ιανουαρίου ο κ.Λαμπάκης: “Να σας το πω και αυτό. Η απόφαση μας είναι για το νέο Κλειστό να έχει 1.500 θέσεις και 8 με 9 εκατομμύρια η όλη δαπάνη, ο προϋπολογισμός, γιατί δεν μπορούσε να συμβεί διαφορετικά. Στον κ.Παπαδημητρίου (σ.σ. τον τότε υπουργό Ανάπτυξης που μας “τελείωσε” μετά τις αποκαλύψεις για τα επιδόματα ενοικίου του ίδιου και της συζύγου του υπουργού Ράνιας Αντωνοπούλου) του ζήτησα στα 4 εκατομμύρια ευρώ που υπαρχουν ήδη (σ.σ. από τον συγχωρεμένο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη) να προσθέσει και άλλα 4 και αν χρειαστεί και από τον δήμο για το 2019 να βάλουμε χρήματα.

Ο άνθρωπος μου είπε μιλάω αμέσως με τον Χαρίτση και περιμένει να του στείλουμε τον φάκελο ο οποίος βρίσκεται ήδη στα χέρια της Γενικής Γραμματείας, σε συννενόηση με τον υφυπουργό κ.Βασιλειάδη,  σε ένα το αργότερο ενάμισι μήνα ολοκληρώνονται οι ΤΑΜΥ, τα πάντα και προχωράμε στην δημοπράτηση του”.

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης μάλιστα, βρήκε την ευκαιρία να “επιτεθεί” και στα διαδικτυακά μέσα που του ασκουν κριτική, στο Evros-news.gr δηλαδή, λέγοντας ότι αυτός πληροφορεί σωστά τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης (αποδείχθηκε το… δούλεμα άλλη μια φορά) και οι άλλοι παραπληροφορούν. Είπε στον MAXIMUM FM: “Η αγωνία όταν είναι δημιουργική, είναι καλή. Να αγωνιάτε μαζί μ’ εμένα. Μ’ αρέσει να πληροφορώ τους συμπολίτες μου, γιατί αυτή η πληροφόρηση είναι η ορθή και αποφεύγουμε την παραπληροφόρηση. Από το διαδίκτυο και ένα σωρό κουτσομπολιά και από ένα σωρό ανοησίες που εξυπηγρετούν αλλότρια συμφέροντα αλλά όχι αυτά των δημοτών. Ότι υπάρχουν και καλόπιστοι δημοσιογράφοι στο διαδίκτυο, βεβαίως και υπάρχουν. Αλλά υπάρχουν και αυτοί οι κακόπιστοι, οι οποίοι κάνουν ζημιά”.