Ξεκίνησαν οι προεκλογικές κινήσεις στο Διδυμότειχο. Ομιλία Σκίνδρη, συσκέψεις των παρατάξεων Καραφείζη, Τοκαμάνη

Ξεκίνησαν οι προεκλογικές κινήσεις στο Διδυμότειχο. Ομιλία Σκίνδρη, συσκέψεις των παρατάξεων Καραφείζη, Τοκαμάνη

Η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαίου 2019 που θα αναδείξουν και τους νέους δημάρχους ξεκίνησαν στο Διδυμότειχο, με συγκέντρωση-ομιλία του στρατιωτικού Θόδωρου Σκίνδρη, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται συσκέψεις των παρατάξεων της Βάγιας Καραφείζη και του Χρήστου Τοκαμάνη.

Ο νυν δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης, που βρίσκεται στον 8ο χρόνο της παρουσίας του ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής, έχει ήδη εκφράσει την πρόθεση να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, προκειμένου να διεκδικήσει τρίτη εκλογή. Τα τεράστια προβλήματα της πόλης δεν έχει καταφέρει να τα λύσει, με κορυφαίο φυσικά αυτό της ύδρευσης και πολλά ακόμα, η δημοτική του παράταξη δείχνει σε κατάσταση αποσύνθεσης μια και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν εμφανίζονται καν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά ο ίδιος πιστεύει πως όχι μόνο θα συγκροτήσει πάλι δυνατό ψηφοδέλτιο, αλλά θα μπορέσει να κερδίσει.

Το… εναρκτήριο λάκτισμα, μια και είναι διαιτητής ποδοσφαίρου, έδωσε πάντως ο στρατιωτικός από την Χαλκίδα Θόδωρος Σκίνδρης, που την περασμένη Δευτέρα στην καφετέρια της κεντρικής πλατείας, έκανε την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση. Παρουσία του Αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη και άλλων τοπικών στελεχών του κόμματος Καμμένου που ανήκει και όπως δήλωσε έχει την στήριξη του, αλλά και των πρώην δημάρχων Βαγγέλη Παπατσαρούχα και Χρήστου Τοκαμάνη που σίγουρα προκάλεσε έκπληξη η παρουσία τους. Αν και δεν εμφάνισε κάποια στελέχη ή υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, δήλωσε πως θα… πάει ως το τέλος και θα διεκδικήσει την θέση του δημάρχου.

Την Τετάρτη συγκέντρωση της παράταξης Καραφείζη

Η δημοτική σύμβουλος Βάγια Καραφείζη, υποψήφια δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση μόνο για τους συνεργάτες της στην δημοτική παράταξη, για την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΠΛΩΤΙΝΗ, προκειμένου να συζητήσουν όχι μόνο τα θέματα του δήμου Διδυμοτείχου, αλλά και τί μέλλει γενέσθαι.

Αν δηλαδή ξαναδιεκδικήσει την δημαρχία, ποιοί από όσους ήταν μαζί της το 2014 θα την στηρίξουν σε μια τέτοια περίπτωση και όλα τα υπόλοιπα θέματα. Δεν πρόκειται δηλαδή για ανοιχτή συγκέντρωση ή ομιλία στον κόσμο, αλλά μια κλειστή σύσκεψη όπου θα εκτιμηθεί η κατάσταση και ίσως να ληφθούν και κάποιες πρώτες αποφάσεις για την συνέχεια.

Συγκέντρωση της παράταξης του προγραμματίζει μέσα στο Σεπτέμβριο και ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Τοκαμάνης. Στους συνεργάτες του έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, παρά τις δυο ήττες από τον κ.Πατσουρίδη το 2010 και το 2014. Σε αυτό το ενδεχόμενο οι πληροφορίες θέλουν αρκετούς από τους συνεργάτες του να “κλωτσάνε” και να αντιπροτείνουν να ηγηθεί της παράταξης κάποιο άλλο πρόσωπο. Ίσως ένα που δεν έχει μέχρι τώρα ακουστεί καν το όνομα του, για να αλλάξει το κλίμα.

Διεργασίες για νέους υποψήφιους

Όσον αφορά τα ονόματα των άλλων υποψηφίων που ακούγονται, ο πρώην δήμαρχος Μεταξάδων και πρώην Αντιπεριφερειάρχης (με ανύπαρκτη παρουσία) Χρήστος Τερτσούδης, λέγεται πως σκέφτεται το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας. Υπάρχουν επίσης δυο-τρεις ομάδες ατόμων που αναζητούν αυτόν που θα…βγει μπροστά και θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος, αλλά πέρα από κάποιες ανεπίσημες επαφές, συζητήσεις και κρούσεις διαπίστωσης προθέσεων, δεν έχει υπάρξει κάτι συγκεκριμένο.

Ακούγεται για παράδειγμα πως μια ομάδα νέων ατόμων έκ,ανε κρούση σε γιο πρώην δημοτικού συμβούλου να… εξετάσει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας, κυκλοφόρησε και το όνομα του γιατρού Γρηγόρη Παπαδόπουλου, αλλά θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως σε λίγο καιρό θα… σκάσουν καινούργια ονόματα.

Βρισκόμαστε βέβαια ακόμα στην αρχή και το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου, οπότε κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιοί τελικά θα είναι οι υποψήφιοι, πόσοι από αυτούς που εκφράζουν την διάθεση ή επιθυμία θα επιμείνουν και στους επόμενους 9 μήνες που απομένουν ως τις εκλογές του Μαίου και ποιός τελικά θα είναι ο… Καπετάνιος στον δήμο Διδυμοτείχου.

Για να διαπιστώσουμε, επειδή ως γνωστόν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην “πόλη των κάστρων” είνα αυτό της ύδρευσης, όπως λέει και το σύνθημα: “΄Οποιος θέλει νερό στη βρύση… να δούμε τί θα ψηφίσει”.