Υψηλές παρουσίες έρχονται για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης – Ο Αμερικανός πρέσβης και οι υπουργοί Παναγιωτόπουλος, Πλακιωτάκης

Υψηλές παρουσίες έρχονται για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης – Ο Αμερικανός πρέσβης και οι υπουργοί Παναγιωτόπουλος, Πλακιωτάκης

Υψηλές παρουσίες αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη, με επίκεντρο το λιμάνι της πόλης, που εξελίσσεται σε… πολύφερνη νύφη εν όψει των εξελίξεων παραχώρησης του.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αναμένεται να βρεθούν στην πρωτεύουσα του Έβρου ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη. Ο πρώτος θα συνοδεύεται από κορυφαία στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, τον στρατιωτικό και εμκπορικό ακόλουθο, αλλά πιθανόν και από εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων για την αξιοποίηση του λιμανιού εταιρειών.

Ο κ.Πάιατ με τους δύο υπουργούς, θα διαπιστώσουν ιδίιοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών για την ανέλκυση του ναυαγίου της βυθοκόρου “Όλγα”, οι οποίες υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς και με την ολοκλήρωση τους θα δοθεί σηναντική λύση στην εκβάθυνση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης η οποία καθυστερούσε επί χρόνια. Οι ΗΠΑ εξάλλου ξεκίνησαν ήδη να το χρησιμοποιούν για την μεταφορά στρατιωτικού υλικού αλλά και προσωπικού τόσο δικό τους όσο και του ΝΑΤΟ και θέλουν να υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης μεγαλύτερων πλοίων, όχι μόνο του αμερικανικού ναυτικού αλλά και εμπορικών.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, αλλά η παρουσία των συγκεκριμένων σίγουρα έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία για την Αλεξανδρούπολη και γενικότερα την περιοχή και το νευραλγικό της ρόλο στις όποιες εξελίξεις.