“Θεέ μου”, που λέει και ο ίδιος -Πόσο τεράστιος πολιτικός ψεύτης ο Βαγγέλης Λαμπάκης για τον διαγωνισμό

“Θεέ μου”, που λέει και ο ίδιος -Πόσο τεράστιος πολιτικός ψεύτης ο Βαγγέλης Λαμπάκης για τον διαγωνισμό

Τέτοιος τεράστιος πολιτικός ψεύτης σαν τον τέως δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, δεν πρέπει να έχει ξαναϋπάρξει. Ο άνθρωπος, όπως έχω ξαναγράψει, αραδιάζει με τόση ευκολία ψέματα, όπως λέει… καλημέρα.

Διαστρεβλώνει τα πράγματα και προσπαθεί να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις, κάνει… κωλοτούμπες και αλλάζει θέσεις, απόψεις και δηλώσεις ακόμα και μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αρκεί να παρουσιάσει την κατάσταση που θέλει στον κόσμο. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και χθες, μιλώντας-που αλλού;-στον ραδιοφωνικό σταθμό Status radio και τον Σταύρο Αποστολίδη. Εκεί, σαστισμένος, “παγωμένος” και με εμφανή αμηχανία, αφού… ΚΑΤΕΡΕΥΕΣΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ όλη η λάσπη που έριξε εναντίον μου επί ημέρες, χρησιμοποιώντας αρχικά ως “παπαγαλάκι” τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παύλο Μιχαηλίδη, όπως και η “εκστρατεία” κατασυκοφάντησης μου με συμπαραστάτες συγκεκριμένα τοπικά ΜΜΕ, επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας όμως ΧΟΝΤΡΑ ΨΕΜΑΤΑ. 
Όλα αυτά που ανέφερε το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τον διαγωνισμό του δήμου Αλεξανδρούπολης, που είχε αντικείμενο:«ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΒΑΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού πενήντα οκτώ χιλιάδων εννιακοσίων ενενήντα εννέα ευρώ και είκοσι λεπτών (58.999,20 €) και ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΣΕ ότι σε μεθόδευση και συνεργασία με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη θα τον κέρδιζα εγώ, αποδείχθηκαν ΑΠΟΚΥΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ του. Τα επί ημέρες παραληρήματα του εναντίον μου, κυρίως στις εκπομπές του Σταύρου Αποστολίδη, αποδείχθηκαν εκ του αποτελέσματος του διαγωνισμού ΕΛΕΕΙΝΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ. Μια τεράστια… φούσκα και μία πρωτοφανή εκστρατεία λάσπης και προσβολής της δημοσιογραφικής μου υπόστασης.
Αφού λοιπόν στην Οικονομική Επιτροπή της Τετάρτης αποδείχθηκε ότι εγώ, ο Κώστας Πιτιακούδης, ήμουν τρίτος στον διαγωνισμό και αυτόν τον κέρδισε η εταιρεία ΣΗΜΑ Α.Ε από την Λάρισα, άρχισε πάλι τα ψέματα.
1) Είπε ότι ο φάκελος που κατέθεσα ήταν… κενός και δεν είχε… ούτε χαρτοπετσέτα, όπως έσπευσε να σχολιάσει και ο Σταύρος Αποστολίδης που και αυτός εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, άγρια και χοντρά, με όλες αυτές τις ανοησίες που έγραφε όλο το προηγούμενο διάστημα ή επέτρεπε να ακούγονται από τα μικρόφωνα του ραδιοφωνικού σταθμού από τον κ.Λαμπάκη και τον Παύλο Μιχαηλίδη, για μεθοδευμένο διαγωνισμό.
2) Μεγάλο ψέμα, γιατί ο ένας και μοναδικός φάκελος που έπρεπε να καταθέσουμε όσοι συμμετείχαμε στον διαγωνισμό, περιείχε την οικονομική μου προσφορά και ήταν φυσικά σφραγισμένος μια και επρόκειτο για μειοδοτικό διαγωνισμό. 
3) Προσπάθησε λοιπόν ο ίδιος άνθρωπος, ο Βαγγέλης Λαμπάκης, που όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσε για μεθοδευμένη προσπάθεια, μαζί με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ.Ζαμπούκη να μου δοθεί ο διαγωνισμός των 59.000 ευρώ και μάλιστα τον καθυστέρησε έτσι ώστε να εγγραφώ στον κατάλογο Επίσημων Προμηθευτών και Πάροχων Υπηρεσιών της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ως …επιβράβευση για την προεκλογική στήριξη που προσέφερα στο νυν δήμαρχο, να τα… γυρίσει. Μαθημένος στις… κωλοτούμπες είναι άλλωστε.
3) Τώρα λοιπόν μιλούσε για… ανικανότητα να καταθέσω στοιχειώδη προσφορά για το διαγωνισμό. Αυτός που με κατηγορούσε ότι είχα την ικανότητα μαζί με τον δήμαρχο ΓιάννηΖαμπούκη να μεθοδεύσω τον διαγωνισμό για να πάρω τα χρήματα.
Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα, αμείλικτα ερωτήματα για τον Βαγγέλη Λαμπάκη, επειδή προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις για τις δύο άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
* Μίλησε επίσης απαξιωτικά και για την εταιρεία N-N Διαφημιστική της Αλεξανδρούπολης, η οποία επίσης αποκλείστηκε, επισημαίνοντας ότι η προσφορά της ήταν… άδεια, επειδή δεν κατέθεσε κάποια δικαιολογητικά. Μιλάμε για την ίδια εταιρεία που η δημοτική αρχή του κ.Λαμπάκη επί χρόνια ανέθετε απ’ ευθείας τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού. Απ’ ευθείας επαναλαμβάνω την κορυφαία εκδήλωση του καλοκαιριού, όπου ασχολούνταν με τις συμφωνίες των καλλιτεχνών και την προβολή της πολυήμερης εκδήλωσης στα ΜΜε και όχι μόνο. Συνεργάστηκε δηλαδή ο ίδιος χρόνια με αυτή την εταιρεία, την οποία τώρα θεώρησε… ανίκανη να καταθέσει κανονική προσφορά.
* Κατηγόρησε επίσης την εταιρεία που πήρε το δεύτερο διαγωνισμό αξίας 50.000, την “ΑΙΧΜΗ”  από την Κομοτηνή, ότι έγινε το ίδιο και στον δεύτερο διαγωνισμό για επιλογή συμβούλων για το ίδιο αντικείμενο, πως οι άλλες δύο οι οποίες επίσης συμμετείχαν, κατέθεσαν ελλιπείς φακέλους. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που η δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη συνεργάζονταν επί χρόνια και μάλιστα η “ΑΙΧΜΗ” ανέλαβε σημαντικό έργο και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που έφερε στον δήμο Αλεξανδρούπολης 8,6 εκατ. ευρώ. Τότε που ο ίδιος συνεργάζονταν ήταν όλα καλώς καμωμένα, τώρα υπάρχει θέμα και πρόβλημα με την συγκεκριμένη εταιρεία από την Κομοτηνή.
Λαμπάκης: Έκανε διαγωνισμούς εκατομμυρίων με… αστείες εκπτώσεις
αλλά τώρα απειλεί να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη για χαμηλή έκπτωση
Προσπάθησε όμως ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ.Λαμπάκης να δημιουργήσει και άλλες εντυπώσεις, λέγοντας ότι θα προσβάλλει τις αποφάσεις για τους δυο διαγωνισμούς στην Αποκεντρωμένη, γιατί όπως είπε: “Πλήττεται η δημοκρατία, πλήττονται συμφέροντα δημοκρατικά και βέβαια του δήμου Αλεξανδρούπολης”. Ως δικαιολογία επικαλέστηκε το γεγονός ότι οι δυο από τις τρεις εταιρείες που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς αυτούς, οι οποίοι ήταν 59.000 ευρώ και 50.000 ευρώ, χρήματα από το ΕΣΠΑ που προβλέπεται ότι πρέπει να διατεθούν για την προβολή του έργου της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και δεν βγαίνουν από τα ταμεία ότου δήμου Αλεξανδρούπολης, κατέθεσαν ελλιπείς φακέλους, αλλά έδωσαν και εκπτώσεις μόνο 1% η ΣΗΜΑ Α.Ε από την Λάρισα και 2,05 % η “ΑΙΧΜΗ” από την Κομοτηνή. Προπάθησε λοιπόν να δημιουργήσει εντυπώσεις για μεθόδευση, προκειμένου οι δυο συγκεκριμένες εταιρείες να πάρουν τους διαγωνισμούς αυτούς συνολικής αξίας 108.000 ευρώ και αναφέρθηκε στην μικρή έκπτωση που έδωσαν.
Τώρα που έχασε την καρέκλα του δημάρχουν τον… έπιασε ο πόνος τον κ.Λαμπάκη ότι πλήττεται η δημοκρατία και τα συμφέροντα του δήμου; Γιατί θα πρέπει να του θυμίσουμε, επειδή από τότε που έχασε τις εκλογές έπαθε… αμνησία, ότι επί των ημερών του, για διαγωνισμούς 3 εκατ. ευρώ και άνω των 200.000 ευρώ, είχαμε τα εξής:
1) Δεν ενοχλήθηκε να προσφύγει η Αποκεντρωμένη ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, όταν τον Ιούνιο του 2019 στον Διαγωνισμό κατασκευής του Σφαγείου Φερών αξίας 2.900.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ, η μια από τις δυο εταιρείες που αρχικά δήλωσαν συμμετοχή και μάλιστα πρώτη, η 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ όπως ανέφερε η Επιτροπή Διαγωνισμού, δεν υπέβαλλε ως όφειλε σύμφωνα με τις παραγράφους 24.2, 24.3 και 24.4 του άρθρου 24 της Διακήρυξης της Δημοπρασίας, τα δικαιολογητικά συμμετοχής, την Τεχνική Προσφορά – Μελέτη και την Οικονομική προσφορά αντίστοιχα, συνεπώς αποκλείεται από τη συνέχεια της διαγωνιστικής διαδικασίας Ουσιαστικά δηλαδή ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ από τον διαγωνισμό.
Το έργο τελικά πήρε  η γνωστή εταιρεία της Αλεξανδρούπολης «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. με δ.τ. ΚΡΟΥΝΟΣ Α.Ε.», με ποσοστό έκπτωσης  μόλις 2,15 % (δύο και δέκα πέντε %). Με 2,15% επαναλαμβάνω και μιλάμε για ποσό 2,9 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά μάλιστα δεν είναι από ΕΣΠΑ, αλλά από δάνειο που πήρε ο δήμος Αλεξανδρούπολης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να χτιστεί το Σφαγείο Φερών. Θα τα αποπληρώσουν δηλαδή οι δημότες του δήμου Αλεξανδρούπολης. Τότε δεν τον ενδιέφερε τον τέως δήμαρχο ούτε αν… πλήττεται η δημοκρατία, ούτε αν πλήττονται τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.
ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

 -Σφαγείο Φερών: Ανάδοχος η εταιρεία που έδωσε έκπτωση μόλις 2,15%, ενώ η δεύτερη… αποχώρησε!!!

2) Σε διαγωνισμό λίγο πριν αποχωρήσει η δημοτική αρχή Λαμπάκη τον Αύγουστο του 2019 για τις παιδικές χαρές αξίας που ήταν πάνω από 200.000 ευρώ και συμμετείχε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, έδωσε ΕΚΠΤΩΣΗ… 0,9%. Ναι, καλά διαβάσατε, ούτε καν 1%. Ούτε τότε τον ενδιέφερε τον τέως δήμαρχο αν… πλήττεται η δημοκρατία, αν πλήττονται τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών για να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη και να κάνει καταγγελίες.

Λαμπάκης: Δηλώνω… λίγο βλάκας

Κι επειδή στην χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη με το γνωστό του ύφος αναφώνησε: “Θεέ μου. Θεέ μου. Εγώ δηλώνω όχι πολύ έξυπνος, ούτε πολύ βλάκας. Λίγο βλάκας. Μέχρι εδώ, Όχι παραπάνω”, θα συμπληρώναμε: “Θεέ μου. Τόσο τεράστιος πολιτικός ψεύτης ο Βαγγέλής Λαμπάκης για τον διαγωνισμό του δήμου Αλεξανδρούπολης;