Εμφανίστηκε στις Καστανιές η Νατάσα Γκαρά – Για να ρίξει τον φράχτη που… πολεμούσε επί χρόνια;

Εμφανίστηκε στις Καστανιές η Νατάσα Γκαρά – Για να ρίξει τον φράχτη που… πολεμούσε επί χρόνια;

Στο συνοριακό σημείο στις Καστανιές και στο Φυλάκιο 1 βρέθηκε χθες Σάββατο, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, όπως ενημερώνει με δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε και δεν έστειλε φυσικά στο Evros-news.gr, όπως συμβαίνει χρόνια τώρα.

Η κ.Γκαρά συμμετείχε μάλιστα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ενώ στην δήλωση της ακολουθώντας το παράδειγμα του κόμματος της, κάνει κριτική στους χειρισμούς της σημερινής Κυβέρνησης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την περιοχή του Έβρου και την Ελλάδα και να την κατηγορήσει. Η βουλευτής ενός κόμματος που ως Κυβέρνηση ήταν υπέρ των ανοιχτών συνόρων, που ο αρχηγός του και Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, που η γνωστή αστεία υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου έλεγε ότι οι μετανάστες… λιάζονται στις πλατείες, έχει το θράσος αντί να μην εμφανίζεται και πολύ περισσότερο ως τιμητής, να κάνει και κριτική.

Πάντως η νεαρή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Ορεστιάδα, αυτή την φορά δεν πήγε στις Καστανιές για να γκρεμίσει τον φράχτη, τον οποίο… πολέμησε άγρια τα προηγούμενα χρόνια και πρωτοστατούσε στις προσπάθειες κατάργησης του. Όλα αυτά μέχρι το 2015 που βγήκε βουλευτής.  Στη συνέχεια είπε κάποια στιγμή ότι πρέπει να παραμείνει μέχρι να δημιουργηθούν οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και λαθρομεταναστών και μόλις της την “έπεσαν” οι διάφοροι αλληλέγγυοι “σύντροφοι” της, άρχισε και πάλι να φωνάζει εναντίον του φράχτη. Τον οποίο φυσικά δεν κατάργησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα 4 χρόνια και ΕΥΤΥΧΩΣ. Σκεφθείτε τι θα γινόταν τώρα στον Έβρο, αν δεν υπήρχε και ο φράχτης από τις Καστανιές ως τη Νέα Βύσσα να συγκρατεί τις ορδές των λαθρομεταναστών που θέλουν να εισβάλλουν στην Ελλάδα.

Κι επειδή η Κυβέρνηση θύμισε, με την γνωστή αφίσα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ τις απόψεις τους για τον φράχτη του Έβρου, να θυμίσουμε και εμείς τι υποστήριζε η Νατάσα Γκαρά για το συγκεκριμένο ζήτημα και τους λαθρομετανάστες, για τους οποίους έκανε καταγγελίες στους εισαγγελείς και τους διεθνείς οργανισμούς όπως υπερηφανεύεται, ότι υπάρχουν παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο. “Είμαι η Νατάσα Γκαρά και μένω στην Ορεστιάδα. Είμαι η Νατάσα που έχει κάνει διαμαρτυρίες μπροστά στον φράχτη, αλλά και στο σημείο εκείνο πριν γίνει ο φράχτης. Είμαι η Νατάσα που έχω καταγγείλει σε εισαγγελείς παράνομες επαναπροωθήσεις και προπηλακισμούς μεταναστών από το ποτάμι του Έβρου. Είμαι αυτή που έχω κάνει δεκάδες αναφορές σε διεθνείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς για τις άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαμονής και υποδοχής των μεταναστών στον Έβρο“.

Να θυμίσουμε επίσης ότι η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, πριν λίγες ημέρες σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης των δύο Κέντρων Κράτησης προσφύγων και λαθρομεταναστών που υπάρχουν στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.