Μητροπολίτης Δαμασκηνός από Καστανιές: Παραμένουμε σε ετοιμότητα

Μητροπολίτης Δαμασκηνός από Καστανιές: Παραμένουμε σε ετοιμότητα

Το Ελληνικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές, επισκέφθηκε χθες 18 του μηνός Μαρτίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, για να εμψυχώσει και να ενθαρρύνει τους άγρυπνους φρουρούς της Πατρίδας μας.

Με ιδιαίτερη ευγένεια, σεβασμό και συγκίνηση υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο εκεί ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης και ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γρηγόριος Μπουτλιάκης. Διαπιστώνοντας το ακμαίο φρόνημα των ενστόλων, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε σε όλους τους παρισταμένους τις ευχές της Εκκλησίας αλλά και την στήριξη του ακριτικού λαού μας, ο οποίος με καύχηση παρακολουθεί την γενναιότητα τους και τις επιτυχίες τους.

Για τους Εβρίτες, ο εχθρός αυτές τις μέρες είναι διπλός. Εσωτερικός μεν από την απειλή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εξωτερικός δε από την καθημερινή πίεση των λαθρομεταναστών, που επιχειρούν, σαν σε «κλεφτοπόλεμο», με την σύμπραξη των γειτονικών δυνάμεων.

Δυστυχώς καθημερινά αποδεικνύεται ότι οι γείτονές μας χρησιμοποιούν αυτό το άτακτο πλήθος ως εργαλείο για τα φιλόδοξα επεκτατικά σχέδιά τους. Παρά ταύτα οι ένστολοι φύλακες των συνόρων μας σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου παραμένουν σε ετοιμότητα. Αυτή είναι η διαπίστωση όλων όσων επισκέπτονται τα σύνορα.

Οι δυνάμεις της συνοριοφυλακής, του στρατού και της πυροσβεστικής δίνουν μέρα και νύχτα την δική τους μάχη αντιμετωπίζοντας επιτυχώς την πίεση των λαθρομεταναστών. Στις Καστανιές ήταν μία δύσκολη νύχτα που οι ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν ένα ακόμη «γιουρούσι» των απέναντι.

Ένα σχόλιο

  1. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας ο Άγιος Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Ορεστιάδος επιτελεί σπουδαίο και δυσκολο έργο και σέ καθημερινή βάση!!! Σε μια δύσκολη και ευαίσθητη περιοχη!!!Με ελάχιστα πενιχρά μέσα! Μόνος του και με συμπαραστάτες τούς αξιομαχους ιερείς μας! Αεικίνητος! Μπροσταρης! Άξιος Ποιμενάρχης με την προσηνεια , τη θαλπωρή και τη θεοπεμπτη σοφία και αγάπη του είναι η σκέπη και η παρηγοριά και η ελπίδα μας! Τού αξίζει ο έπαινος μας, αλλά και η προθυμία και η πίστη μας. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να τον βοηθούμε στο δύσκολο έργο του. Μας χρειάζεται! Προχώρα μπροστά αξιε Σεβασμιότατε και Ποιμενάρχη μας και εμείς είμεθα κοντά σας. Σας εμπιστευόμαστε και σας αγαπάμε! Όπως αγαπάμε όλους τούς Δεσπότες τής Θράκης μας !!! Νά είστε πάντα καλά γερος και δυνατός !!!! Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας!!
    Πολλά τά έτη…

Αφήστε το σχόλιό σας