Επίσκεψη Προέδρου Ντόρας Μπακογιάννη και της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη στο Επιμελητήριο Έβρου

Επίσκεψη Προέδρου Ντόρας Μπακογιάννη και της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη στο Επιμελητήριο Έβρου

Το Επιμελητήριο του Έβρου επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη, συνοδευόμενη από μικρή αντιπροσωπεία βουλευτών (ελέω Covid).

Μέσα από μία στοχευμένη και αναλυτική παρουσίαση, η κα Μπακογιάννη και τα μέλη της αντιπροσωπείας ενημερώθηκαν για το επιχειρηματικό προφίλ του Έβρου και τις ανάγκες παρεμβάσεων σε συγκεκριμένα σημεία, προκειμένου αυτό να βελτιωθεί, να αποκτήσει αναπτυξιακό πρόσημο και να χαράξει μία νέα πορεία με στόχο πάντα και τη διατήρηση-αύξηση των θέσεων εργασίας.

Εξερχόμενη της σύσκεψης η κα Μπακογιάννη δήλωσε ενημέρωσε ότι η Επιτροπή, κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού έχει στη διάθεση της έξι μήνες ώστε να ετοιμάσει ένα πόρισμα «το οποίο ει δυνατόν να υποστηρίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, το οποίο να έχει την ιεράρχηση των στόχων στο οικονομικό και στο θεσμικό επίπεδο».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης ευχαρίστησε την κα Μπακογιάννη και τα μέλη της Επιτροπής και σημείωσε ότι: «Το Επιμελητήριο μαζί με όλους τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας, καταθέσαμε μία ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία περιλαμβάνει όλα τα μέτωπα ανάπτυξης, το λιμάνι, τα τελωνεία, τον τουρισμό, την βιομηχανία, τη βιοτεχνία, το εμπόριο. Πιστεύουμε ότι η Επιτροπή , μετά τη δεκαετή παρατεταμένη κρίση και την κρίση της πανδημίας, με στόχευση την ανάπτυξη και τον άνθρωπο, όπως και εμείς έχουμε προτάξει σαν Επιμελητήριο Έβρου τον άνθρωπο και την εργασία καθώς και το επιστημονικό προσωπικό που υπάρχει στην περιοχή μας. Σε αυτούς τους άξονες θα κινηθούμε και μετά την ολοκλήρωση των επαφών στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της περιοχής μας, θα βγει ένα ενιαίο πλαίσιο για τη Θράκη και γενικότερα για την Περιφέρεια μας, το οποίο πιστεύω ότι θα ανατάξει τις επιχειρήσεις της περιοχής μας και θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για την περιοχή μας.

Είμαστε αισιόδοξοι, συγχαίρουμε τον Πρωθυπουργό και όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην Επιτροπή. Μόνο θετικά έχει να περιμένει η περιοχή μας (εν. από την Επιτροπή) και με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης στις αρχές Οκτωβρίου, επίσης θα έχουμε παράπλευρες ωφέλειες ως επιχειρήσεις, ως Επιμελητήριο και γενικότερα ως Περιφέρεια».

Τον κο Τοψίδη πλαισίωσαν, συνεπικουρώντας και στην παρουσίαση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Απόστολος Παλακίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Βιοτεχνών Έβρου Χρήστος Γιορδαμλής, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΕ Τριαντάφυλλος Χατζάκης, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βασίλης Κασαπίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας και ο εκπρόσωπος του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Αργύρης Κεσετζής.

Την κα Μπακογιάννη πλαισίωσαν οι βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και περιορισμένος αριθμός στενών συνεργατών της.