Προσωπικές ανακοινώσεις, “χρησιμοποιώντας” τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, απ’ τον Αντιπρόεδρο Κ.Ναζλή

Προσωπικές ανακοινώσεις, “χρησιμοποιώντας” τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, απ’ τον Αντιπρόεδρο Κ.Ναζλή

Την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει και το υποκατάστημα της στα Δίκαια Ορεστιάδας, μετά το “ξήλωμα” του ΑΤΜ στον Πεντάλοφο και το κλείσιμο του υποκαταστήματος στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, το Evros-news.gr τις ανέδειξε με πολύ έντονο τρόπο και συνεχή δημοσιεύματα.

Επίσης στηλίτευσε την τακτική αυτή της διοίκησης και των κορυφαίων στελεχών της συγκεκριμένης συστημικής τράπεζας, που με τέτοιες αδίστακτες αποφάσεις συμβάλλουν στην περαιτέρω ερήμωση της υπαίθρου και των ακριτικών και εθνικά ευαίσθητων περιοχών μας. Παράλληλα, αναδείξαμε το ίδιο έντονα τις αντιδράσεις του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, τις κινητοποιήσεις των μελών του και τις ανακοινώσεις του, με συνεχή δημοσιεύματα. Όπως και την απαράδεκτη απόφαση της αστυνομίας για την επιβολή χρηματικού προστίμου 3.000 ευρώ στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, για την κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής και παραβίαση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

Υπήρξαν αντιδράσεις και εκδόθηκαν ανακοινώσεις καταδίκης της συγκεκριμένης απόφασης και συμπαράστασης στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου. Πολύ σωστά έγινε αυτό και στο Evros-news.gr συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Από κει και πέρα όμως, κάποιοι να εκδίδουν προσωπικές ανακοινώσεις και να “χρησιμοποιούν” τον τίτλο του Σωματείου στη διοίκηση των οποίων μετέχουν, εν αγνοία των υπόλοιπων μελών της διοίκησης και χωρίς την συγκατάθεση τους, είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση. Γιατί μπορεί να το κάνουν από… κομματική συμπαράσταση σε “συντρόφους” τους με τους οποίους ανήκουν στο ΚΚΕ, αλλά δεν είναι δυνατόν να στέλνουν δελτία Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και να επικαλούνται πως όσα γράφονται αποτελούν ανακοίνωση της διοίκησης του Σωματείου το οποίο αναφέρουν.

Αυτό έκανε λοιπόν ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Διδυμοτείχου Κώστας Ναζλής, στέλεχος του ΚΚΕ, που έστειλε μια ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τις προσωπικές αλλά και κομματικές του απόψεις, χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δ.Σ στο οποίο μετέχει και χωρίς να έχουν δώσει την συγκατάθεση τους τα υπόλοιπα μέλη. Γιατί τα ΜΜΕ που την δημοσίευσαν, δεν μπορούσαν να γνωρίζουν ότι αποτελεί μια προσωπική του πρωτοβουλία και τα όσα αναφέρει εκφράζουν τις κομματικές του απόψεις, κάτι που φαίνεται και από την φρασεολογία που χρησιμοποιεί. Κάτι άλλωστε που το καταλαβαίνει κανείς από το ξεκίνημα της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, η οποία επαναλαμβάνουμε αποτελεί προσωπική του πρωτοβουλία και όχι ανακοίνωση του Δ.Σ του Σωματείοιυ Εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Άλλωστε απ’ ότι μάθαμε δεν το κάνει για πρώτη φορά αυτό ο κ.Ναζλής, άσχετα αν αυτό δείχνει πως δεν σέβεται την πλειοψηφία των συναδέρφων του.

Δείτε την ανακοίνωση που έστειλε, όχι ως Κώστας Ναζλής Αντιπρόεδρος, αλλά με τον τίτλο του Σωματείου για συμπαράσταση στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Η κυβέρνηση ψήφισε ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά απαγορεύει τις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις.

«Επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Επίσης μπορούν να γενικεύονται οι απαγορεύσεις  αν δεν «συμμορφώνονται» οι διαδηλωτές στους περιορισμούς.-Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.-Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.-Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε ενώ απαιτεί και τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή».

 Αυτά γράφαμε σε ανακοίνωσή μας, του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κατακαλόκαιρο στις 9/7/2020 και το βρίσκουμε μπροστά μας! Όμως οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Στόχος τους  είναι η φίμωση και η τρομοκρατία, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο έντασης του κυβερνητικού αυταρχισμού και των απαγορεύσεων. Αύριο –ποιος ξέρει- μπορεί να είναι η δική μας σειρά, των Υγειονομικών, σε μια ενδεχόμενη κινητοποίησή μας, στη  βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε.

Ενώνουμε τη φωνή μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Ο αγώνας των εργαζομένων, των αγροτών, των μικροεπαγγελματιών, μπορεί να προσαρμόζεται λόγω της πανδημίας, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει και δε θα σταματήσει. Απαιτούμε να ακυρωθεί το εξοντωτικό  πρόστιμο των 3.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου από το Αστυνομικό Τμήμα Δικαίων. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης για συμμετοχή σε συμβολική κινητοποίηση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια. Η συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έγινε από ελάχιστα μέλη του συλλόγου και η οργάνωση ήταν υποδειγματική, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών. Η εξέλιξη αυτή είναι πρωτοφανής! Θυμίζει άλλες εποχές και η πανδημία είναι καθαρά το πρόσχημα στην προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι.

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις.

Διδυμότειχο 24/11/2020