Ταξίδι και συνάντηση-μυστήριο Τοψίδη στο υπουργείο Χρυσοχοίδη στην Αθήνα – Γιατί δεν ανακοινώθηκε τίποτα;

Ταξίδι και συνάντηση-μυστήριο Τοψίδη στο υπουργείο Χρυσοχοίδη στην Αθήνα – Γιατί δεν ανακοινώθηκε τίποτα;

Ταξίδι-μυστήριο και συνάντηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, φέρεται να έκανε στις 19 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τάκης Τοψίδης, για το οποίο όμως δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό.

Οι εξελίξεις στο θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, μετά την ανακοίνωση της Κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη την 1η Μαρτίου, ότι με προσωπική απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πρόκειται να αυξηθεί και να αναβαθμιστεί η χωρητικότητα στο ΚΥΤ και άρα ακυρώνεται ως προς αυτό το σκέλος η κατάπτυστη απόφαση του Νότη Μηταράκη, έφεραν πλέον στο προσκήνιο κάτι άλλο. Εξίσου ανησυχητικό όμως. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, πρόκειται να αυξηθεί η χωρητικότητα του διπλανού ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ κατά 240 άτομα. Η συγκεκριμένη δομή αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που φέρεται να συνηγόρησε μαζί με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο του κ.Μηταράκη, στην συγκεκριμένη εξέλιξη.

Κι ενώ όλοι περιμένουν και απαιτούν διευκρινίσεις και συγκεκριμένες απαντήσεις από την Κυβέρνηση και ειδικότερα τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη, με τον οποίο ανακοίνωσε ότι θα συζητηθεί ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, είχαμε την συγκεκριμένη εξέλιξη τον Φεβρουάριο με το Επιμελητήριο Έβρου και τον Πρόεδρο του και αποτυχημένο υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ Τάκη Τοψίδη. Στις 17 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου το οποίο απέστειλε το Επιμελητήριο, ο κ.Τοψίδης είχε και ως επικεφαλής των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας, τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Συμμετείχαν αρκετοί ακόμα και διοργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Αναφέρονταν στο δελτίο Τύπου όσα συζήτησαν και συνοδεύονταν από φωτογραφία της τηλεδιάσκεψης.

Όμως, στις 26 Φεβρουαρίου στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Επιμελητηρίου Έβρου δημοσιεύθηκε απόφαση για διάθεση ποσού 243,29 ευρώ, ως Οδοιπορικά Έξοδα του Προέδρου, όπου παραβρέθηκε στην Αθήνα στις 19 Φεβρουαρίου, σε συνάντηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για θέματα που αφορούν την Π.Ε.Έβρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΨΙΔΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Για το συγκεκριμένο ταξίδι και την συνάντηση, ποιον δηλαδή συνάντησε και τι ακριβώς συζήτησε για το νομό Έβρου, ΔΕΝ ΕΚΔΟΘΗΚΕ καμιά ανακοίνωση ή δελτίο Τύπου. Ούτε καν η παραμικρή αναφορά στις επίσημες σελίδες του Επιμελητηρίου Έβρου, αν και έχει προσληφθεί από αρχές Σεπτεμβρίου για το γραφείο Τύπου ο δημοσιογράφος Θανάσης Τσολάκης, υπεύθυνος του σάιτ Reportal, για τον οποίο επίσης ποτέ δεν μάθαμε πως προσλήφθηκε, για ποιο χρονικό διάστημα και ποιες είναι οι αποδοχές του. Δεν μιλάμε άλλωστε για προσωπική επιχείρηση του Τάκη Τοψίδη, αλλά για Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Οπότε προκύπτουν αναπόφευκτα τα ερωτηματικά που απαιτούν άμεση απάντηση και διευκρίνιση:

  • Ποιος ο λόγος να πάει στην Αθήνα ο κ.Τοψίδης στην Αθήνα για συναντήσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ μετά την τηλεδιάσκεψη με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη;
  • Με ποιον συναντήθηκε στο ταξίδι αυτό, αφού στην απόφαση για την πληρωμή των οδοιπορικών αναφέρεται γενικά για συνάντηση στο συγκεκριμένο υπουργείο;
  • Ποια ήταν τα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και συζήτησε ο Τάκης Τοψίδης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

Επαναλαμβάνουμε ότι, επειδή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι υπεύθυνο για το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, όπου αοφασίστηκε να αυξηθεί η χωρητικότητα κατά 240 λαθρομετανάστες, μετά την ακύρωση της επέκτασης του διπλανού ΚΤΥ, θα πρέπει να πληροφορηθούμε τι ακριβώς ισχύει.