Ορεστιάδα: “Αδειάζει” από αστυνομικούς το Τμήμα Συνοριοφυλάκων Κυπρίνου – Θα φυλάνε λαθρομετανάστες στο ΚΥΤ Φυλακίου

Ορεστιάδα: “Αδειάζει” από αστυνομικούς το Τμήμα Συνοριοφυλάκων Κυπρίνου – Θα φυλάνε λαθρομετανάστες στο ΚΥΤ Φυλακίου

Θα “αδειάσει” από αστυνομικούς σε λίγο καιρό το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου, αφού η πλειοψηφία των αστυνομικών που υπηρετούν εκεί, θα πηγαίνουν στο ΚΥΤ Φυλακίου για να φυλάνε τους λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, αυτή την στιγμή στο ΚΥΤ Φυλακίου οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με την φύλαξη, προέρχονται από το γειτονικό ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου που είναι κλειστό απ’ το καλοκαίρι και γίνονται εργασίες αναβάθμισης. Όμως τέλη Μαρτίου υπολογίζεται ότι θα αρχίσει να λειτουργεί και πάλι το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης και έτσι οι αστυνομικοί που είναι τοποθετημένοι εκεί θα επιστρέψουν. Αυτόματα δημιουργείται… κενό στο ΚΥΤ που όπως πληροφορούμαστε θα καλυφθεί με Συνοριοφύλακες από τον Κυπρίνο.

Τι σημαίνει αυτό; Θα μείνουν πλέον ελάχιστοι για να ασχολούνται με το βασικό τους αντικείμενο, δηλαδή τον έλεγχο της περιοχής για εντοπισμό και σύλληψη λαθρομεταναστών, αλλά και για την ασφάλεια της περιοχής, όπου υπάρχου χωριά με ηλικιωμένους στην πλειοψηφία τους κατοίκους. Όταν μάλιστα… χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και ανοίξουν τα σύνορα με την Βουλγαρία, με δεδομένο ότι παλαιότερα σημειώνονταν κρούσματα κλοπών σε χωριά, που αποδείχθηκε σε αρκετές περιπτώσεις ότι προέρχονταν από Βούλγαρους που έμπαιναν γι’ αυτό τον σκοπό, το πρόβλημα έλλειψης αστυνομικών στον Κυπρίνο θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι και στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου, όπως και σε όλα τα αντίστοιχα, έχουν μειωθεί σε τεράστιο βαθμό οι αστυνομικοί που με το πρόγραμμα “ΑΣΠΙΔΑ” έρχονταν από διάφορα μέρη της Ελλάδας στον Έβρο για να βοηθήσουν στην φύλαξη των συνόρων. Για παράδειγμα, τον περασμένο Οκτώβριο 2020 στον Κυπρίνο ήταν 40 αποσπασμένοι και τώρα έχουν μείνει μόνο… 2. Βέβαια έχουν αντικατασταθεί από νέους Συνοριοφύλακες, από τους 400 που προσλήφθηκαν πέρυσι και είναι η συντριπτική τους πλειοψηφία Εβρίτες.