Διδυμότειχο: Αντιδρούν οι Διευθυντές 1ου, 2ου Γυμνασίου, ΓΕΛ, στην στέγαση εκεί της Σχολής Ψυχολογίας

Διδυμότειχο: Αντιδρούν οι Διευθυντές 1ου, 2ου Γυμνασίου, ΓΕΛ, στην στέγαση εκεί της Σχολής Ψυχολογίας

Αντιδρούν στην πρόταση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης να χρησιμοποιηθεί το κτίριο του 1ου Γυμνασίου και του Παραρτήματος Λυκείου στο Διδυμότειχο, για την στέγαση προσωρινά της Σχολής Ψυχολογίας.

Με αφορμή την επιστολή του Πρύτανη Αλέξανδρου Πολυχρονίδη στον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, στην οποία αναφέρει ότι επιλέγεται το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα αντί του 3ου Δημοτικού σχολείου του οποίου είναι υπέρμαχος ο  δήμαρχος Διδυμοτείχου, οι τρεις Διευθυντές του 1ου και 2ου Γυμνασίου αλλά και του Γενικού Λυκείου, έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στο ΔΠΘ.  Αποδέκτης είναι ο Πρύτανης, ενώ την κοινοποιούν και στον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο. Μάλιστα καταλήγουν με την φράση: “Το σύνολο των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων και κηδεμόνων των σχολείων μας αντιτίθεται σθεναρά σε αυτή την προοπτική και επιθυμεί να αποσύρετε την πρόταση σας και να αναζητήσετε άλλη λύση”.

Μετά λοιπόν τις έντονες αντιδράσεις του Διευθυντή, του Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και άλλων, για την χρησιμοποίηση του 3ου Δημοτικού ως προσωρινής λύσης για την Σχολή Ψυχολογίας που θα καταστήσει 5η έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου το Διδυμότειχο, τα ίδια έχουμε και από τα Γυμνάσια και Λύκεια. Όλοι δηλώνουν ότι θέλουν την Σχολή Ψυχολογίας και την 5η έδρα στην πόλη, αλλά δεν θέλουν να… ξεβολευτούν οι ίδιοι για να διευκολύνουν την υλοποίηση μας σημαντικής προοπτικής για το Διδυμότειχο και παραπέμπουν στους… άλλους.

Η επιστολή των 3 Διευθυντών αναφέρει: