Τζίμας: “Δεν με στήριξε κανένας θεσμικός – Ήμουν μόνος και δέχθηκα πόλεμο από ανήθικα δημοσιεύματα”(ΒΙΝΤΕΟ)

Τζίμας: “Δεν με στήριξε κανένας θεσμικός – Ήμουν μόνος και δέχθηκα πόλεμο από ανήθικα δημοσιεύματα”(ΒΙΝΤΕΟ)

Φανερά απογοητευμένος και έντονα πικραμένος από το αποτέλεσμα των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Έβρου, για την ανάδειξη νέου Προέδρου και μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΔΕΕΠ), εμφανίστηκε σήμερα ο Γιάννης Τζίμας. 

Ο υποψήφιος Πρόεδρος και ηττημένος της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας, αφού συγκέντρωσε 37% έναντι 63 % του Άκη Παρασκευόπουλου ο οποίος επανεκλέχθηκε πανηγυρικά, μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Κολιού και την πρωινή εκπομπή του στον ΜΑXIMUM FM 93,6 . Δεν έκρυψε την πικρία του για την ήττα, αν και προσπάθησε να δείχνει ψύχραιμος χαμογελώντας αμήχανα, άφησε πολλές αιχμές κυρίως για την ηλεκτρονική ψηφοφορία όπου έχασε με πολύ μεγάλη διαφορά, ενώ τόνισε ότι δέχθηκε πόλεμο από ανήθικα δημοσιεύματα που αφορούσαν ακόμα και την οικογένειά του. Επίσης ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αν έπιανε το 40% που προβλέπεται, δεν θα δεχόταν να συμμετέχει ως μέλος της ΔΕΕΠ (τώρα με το 37% μένει εκτός) και το είχε αποφασίσει όπως επεσήμανε πριν τις εκλογές. Δηλαδή ή Πρόεδρος θα εκλέγονταν ή δεν τον ενδιέφερε να είναι στη Νομαρχιακή του κυβερνώντος κόμματος.

Δήλωσε ότι δεν τον στήριξε κανένας θεσμικός,

αλλά Κελέτσης, Τοψίδης, Μαυρίδης τι είναι;

Τα περισσότερα πάντως απ’ όσα είπε ο κ.Τζίμας… δεν ισχύουν. Γιατί η πραγματικότητα που όλοι έβλεπαν και διαπίστωναν προεκλογικά, ήταν εντελώς διαφορετική. Δήλωσε συγκεκριμένα:

Έδωσα τον δικό μου προσωπικό αγώνα ολομόναχος. Χωρίς να έχω απολύτως κανέναν θεσμικό δίπλα μου. Κανέναν απολύτως θεσμικό δίπλα μου. Ήμουν μόνος μου με την γυναίκα μου. Θέλω να τονίσω και να υπογραμμίσω, ότι δεν είχα κανέναν απολύτως θεσμικό μαζί μου. Προσπάθησα να αλλάξω κάποιες καταστάσεις οι οποίες δεν μου άρεσαν στον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Τέλος πάντων, η ετυμηγορία του κόσμου είναι απολύτως σεβαστή”.

Όλοι βέβαια γνωρίζουν, ότι την υποψηφιότητα του Γιάννη Τζίμα για Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου, στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους και φανερά, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Σταύρος Κελέτσης και όλο το επιτελείο του στο νομό. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, αποτυχημένος υποψήφιος Περιφερειάρχης το 2019 και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ Τάκης Τοψίδης, Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Εξακουστός, Νίκος Βουλγαρίδης και Σταύρος Βαβίας, οι δυο τελευταίοι μάλιστα αν και γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νομό. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και τέως Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Ζιώγας. Αυτοί δεν είναι θεσμικοί;  Για να μην αναφέρουμε τους τέως Προέδρους της ΝΟΔΕ Μπάμπη Παναγόπουλο και Σταύρο Σταυράκογλου.

Αιχμές για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, 

αλλά έχασε όμως και σε όλες τις… κάλπες

Όπως επισημάναμε, ο κ.Τζίμας τόνισε ότι σέβεται την ετυμηγορία του κόσμου, ενώ την ίδια στιγμή άφησε αιχμές για το συντριπτικό σε βάρος του αποτέλεσμα, στην ηλεκτρονική ψηφοφορία των μελών. Όπως επεσήμανε:

“Να πούμε λίγο για την διαφορά, στο δια ζώσης, στην κάλπη, η διαφορά είναι μια φυσιολογική διαφορά στους 139 ψήφους, εκεί που κάνει την τεράστια διαφορά είναι στην διαδικτυακή ψηφοφορία. Ήταν μια ετερόκλητη ψηφοφορία. Υπάρχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία πάρα, πάρα πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι όχι μόνο δεν ζουν στο νομό, όχι μόνο δεν εργάζονται στο νομό, όχι μόνο δεν επισκέπτονται το καλοκαίρι για διακοπές το νομό, αλλά αποφάσισαν αλλά αποφάσισαν να κρίνουν τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας στο νομό. Άνθρωποι από Ηγουμενίτσα, άνθρωποι από Κύπρο, άνθρωποι από Κρήτη, από Αθήνα, δεν το συζητάμε. Δυστυχώς για μένα αυτό ήταν κάτι το μεμπτό, αν και τον συγκεκριμένο κανόνα του κόμματος τον ήξερα από την αρχή και δεν θέλω να υπεκφύγω.  Το κόμμα έπρεπε να θέσει μια δικλείδα, ότι ιντερνετικά μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι έχουν εκλογικό αριθμό του νομού.

Δεν μπορεί κάποιος που μένει στην Ηγουμενίτσα και δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το νομό ή στην Ξάνθη, να αποφασίζει για τα εσωκομματικά. Έχουμε μπροστά μου τις καταστάσεις όλες και θα δείτε ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι πάρα, πάρα πολλές. Σ’ αυτό ο Άκης Παρασκευόπουλος έκανε πολύ δουλειά. Μπορεί να ψήφισαν και από την Στουτγάρδη. Αν είσαι μόνιμος κάτοικος Έβρου εντάξει. Αλλά να αποφασίζεις για τα εσωκομματικά ενώ δεν μένεις μόνιμα εδώ, είναι πρόβλημα”.

Αυτά δήλωσε για την ηλεκτρονική ψηφοφορία ο κ.Τζίμας, η οποία πάντως ίσχυσε για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στο νομό Έβρου. Αυτόματα έρχονται από μόνες τους οι επισημάνεις:

  • Μα έχασε και στις κάλπες, στην δια ζώσης ψηφοφορία, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος. Στα δυο εκλογικά τμήματα της Αλεξανδρούπολης, στην Ορεστιάδα έστω και οριακά παρά την στήηριξη εκεί του δημάρχου κ.Μαυρίδη και του καταγόμενου απ’ την περιοχή και δραστηριοποιημένου επιχειρηματικά επίσης Τάκη Τοψίδη, στο Διδυμότειχο αλλά και στο Σουφλί. Παντού, εκτός της Σαμοθράκης όπου είχαμε ισοπαλία 9-9.
  • Δεν ακούσαμε προεκλογικά την παραμικρή του δήλωση ή διαμαρτυρία, τότε που έβγαινε σχεδόν καθημερινά στα τοπικά ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, να διατυπώσει την παραμικρή ένσταση για την συγκεκριμένη διαδικασία που αποφάσισε το κόμμα.
  • Όσο γι’ αυτούς που δεν μένουν στο νομό Έβρου και ψήφισαν από διάφορες περιοχές που ανέφερε, δεν αποκλείεται να είναι Εβρίτες φοιτητές, στρατιωτικοί, που ανήκουν στη Ν.Δ και αυτή την στιγμή βρίσκονται για λόγους σπουδών ή εργασίας εκτός του νομού. Όπως και για τους Εβρίτες της Αθήνας, που και στις εθνικές εκλογές ψηφίζουν κανονικά ως ετεροδημότες ή έρχονται εδώ για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ακόμα και τους μετανάστες μας στη Στουτγκάρδη την οποία ανέφερε και γενικότερα απ’ τη Γερμανία. Έρχονται και ψηφίζουν, αν και δεν μένουν εδώ.
  • Παραδέχθηκε μάλιστα στη συνέχεια, πως και τα παιδιά του ψήφισαν ηλεκτρονικά από την Αθήνα, όπως και τα ανίψια του, λέγοντας: “Εγώ έγραψα και ψήφισαν ηλεκτρονικά τα παιδιά μου που είναι στην Αθήνα αλλά ζουν και εργάζονται εδώ. Τα ανίψια μου που επίσης μένουν στην Αθήνα”.

“Δέχθηκε ανήθικο πόλεμο τις τελευταίες

ημέρες από ανήθικα δημοσιεύματα”

Στη συνέχεια ο αποτυχών υποψήφιος Πρόεδρος ΔΕΕΠ Έβρου, ανέφερε ότι δέχθηκε ανήθικο πόλεμο. “Δέχθηκε ανήθικο πόλεμο, από ανήθικα δημοσιεύματα, ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Δημοσιεύματα που αφορούσαν την προσωπικότητα μου, που αφορούσαν  την οικογένεια μου . Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα και δυστυχώς αυτό δεν το περίμενα. Και φυσικά κάτι τέτοιο δεν το κάνουν κάποιοι άνθρωποι επειδή ξαφνικά ξύπνησαν μια ημέρα και είπαν τι να κάνουμε; Να αρχίσουμε να βρίζουμε τον Τζίμα. με όποιο μέσον διαθέτουμε. Το έκαναν κάποιοι άνθρωποι σκόπιμα”.

Ο κ.Τζίμας δεν ανέφερε ποιους εννοεί, από τα τοπικά ΜΜΕ, αφού μίλησε για δημοσιεύματα. Αποκλείεται να εννοεί το συγκρότημα Κονδύλη, αφού είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της υποψηφιότητας του με συνεντεύξεις στην τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και άρθρα υποστηρικτικά της υποψηφιότητας του στην εφημερίδα ‘ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ”.

Αποκλείεται να εννοεί την ιστοσελίδα Alexpolisonilne, στην οποία γράφει ο Βασιλάκης Τουρλιάδης ανώνυμα βέβαια αφού χρόνια τώρα είναι γνωστό ότι κινείται ως “τυφλοπόντικας” στους… υπονόμους του διαδικτύου, ο οποίος ήταν μάλιστα και εκλογικός του αντιπρόσωπος σε ένα από τα δυο τμήματα ψηφοφορίας της Αλεξανδρούπολης. Αυτός άλλωστε απλά αναδημοσίευσε 20 ΑΡΘΡΑ, επαναλαμβάνω 20 ΑΡΘΡΑ, του Evros-news.gr που έκαναν πολύ σκληρή κριτική στον επανεκλεγέντα Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Έβρου Άκη Παρασκευόπουλο. Το μοναδικό τοπικό ΜΜΕ που άσκησε τόσο σκληρή και συνεχή κριτική στον κ.Παρασκευόπουλο (που δικαιολογημένα και μετά την αναδημοσίευση των 20 άρθων θα… έπνεε μένα κατά του Evros-news.gr και του υπεύθυνου του Κώστα Πιτιακούδη), αλλά εκ του χθεσινού αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι απέτυχε να επηρεάσει εναντίον του τα μέλη της Ν.Δ του νομού Έβρου, αφού με 63% τον επανεξέλεξαν.

Να εννοεί το Evros-news.gr, που πραγματικά ασχολήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ; Δεν το γνωρίζουμε, μια και ούτε καν “φωτογράφισε'” σε ποιους αναφέρεται ο Γιάννης Τζίμας.  Εμείς άλλωστε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια προσπαθήσαμε και να τον “προστατεύσουμε” από τις απαράδεκτες διαδόσεις που κυκλοφορούσαν και διέρρεαν κάποιοι για μια δικαστική του… περιπέτεια, στην οποία ΑΘΩΩΘΗΚΕ στο Εφετείο. Γιατί τα μέλη της Ν.Δ που συμμετείχαν στην χθεσινή εκλογική διαδικασία, έπρεπε να γνωρίζουν την αλήθεια μια και επέλεξαν τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής, δηλαδή τον επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στο νομό Έβρου. Δεν μπορεί λοιπόν να υπήρχαν “σκιές” από τις διαδόσεις και να μην γίνει γνωστό πως αθωώθηκε στο Εφετείο ο κ.Τζίμας. Κι επίσης, επισημάναμε την πολύπλευρη στήριξη που είχε από θεσμικούς, ακόμα και προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, γνωστά στελέχη του, δείχνοντας την… οικουμενικότητα της υποψηφιότητας του.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Γιάννης Τζίμας μίλησε και για… πολλά λεφτά. “Τα ανήθικα δημοσιεύματα υπάρχουν. Είναι ντροπή όταν σε μια τέτοια ενδοκομματική διαδικασία όπως είναι οι εσωκομματικές εκλογές κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν θίγοντας προσωπικότητες, θίγοντας προσωπικές καταστάσεις ή οτιδήποτε άλλο. Είναι ντροπή. Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα το να μην θέλω να συμμετέχω στη ΝΟΔΕ και να μην θέλω να συνεργαστώ μέσα σε αυτήν με κάποιους”.

Βέβαια νωρίτερα είχε δηλώσει πως και πριν τις εκλογές είχε αποφασίσει ότι ακόμα και αν έπαιρνε πάνω από 40% δεν θα δεχόταν να παραμείνει μέλος της ΔΕΕΠ, επειδή θέλει να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον από τους υποψήφιους για τις θέσεις αυτές, να μετέχει. Κάπως… μπερδεμένα τα είπε και σε αυτό το θέμα ο αποτυχών υποφήφιος Πρόεδρος. Και εκεί “πέταξε” το γνωστό: “Με μια παράφραση της γνωστής ταινίας που έλεγε πολλά τα λεφτά Άρη, εγώ θα έλεγα πολλά τα λεφτά Δημήτρη. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι από άλλους νομούς να πηγαίνουν να κάνουν εθελοντική εγγραφή στη Ν.Δ και να δίνουν 12 ευρώ για να γραφούν μέλη. Αυτά που λέω δεν είναι λόγια πικρίας. Δεν με έχει πειράξει καθόλου”. Που να τον πείραζε κιόλας τον Γιάννη Τζίμα τι θα έλεγε άλλο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΖΙΜΑ