Ο Εβρίτης που επικοινώνησε εν όψει εορτών, με το νέο Καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ

Ο Εβρίτης που επικοινώνησε εν όψει εορτών, με το νέο Καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ

Ένας Εβρίτης επικοινώνησε εν όψει των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με το νέο Καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ, με τον οποίο είχε γνωριστεί όταν αυτός επισκέφθηκε τον Αύγουστο του 2020 το νομό Έβρου ως υπουργός Εσωτερικών της χώρας του τότε, για το μεταναστευτικό.

Πρόκειται για τον Σταύρο Καβαρατζή, που εργάζεται στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης ως στέλεχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και όταν ο κ.Νεχάμερ ήρθε στην περιοχή μας, μαζί με τους τότε υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη,  Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη, και τον αναπληρωτή του Γιώργο Κουμουτσάκο, γνωρίστηκε και φωτογραφήθηκε μαζί του.

Όπως λοιπόν έγραψε στην προσωπική του σελίδα:

“Ο νέος Καγκελάριος της Αυστρίας κ Καρλ Νεχάμερ από προηγούμενη επίσκεψη του ως Υπουργός των Εσωτερικών στην Αλεξανδρουπολη. Νέος, φιλικός ,απλός.
Φίλος της χώρας μας φίλος της περιοχής και φίλος δικός μας…καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα….
του τα είπαμε με την ευκαιρία των εορτών μαζί με τις ευχές…

Ο νέος Καγκελάριος της Αυστρίας, διαδέχθηκε ως γνωστόν στη  θέση αυτή τον διπλωμάτη καριέρας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ που παραιτήθηκε και είχε επίσης αναλάβει καθήκοντα στις 11 Οκτωβρίου ως μεταβατικός, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο της διαδοχής του επίσης παραιτηθέντα λόγω πολιτισκού σκανδάλου Σεμπάστιαν Κουρτς στο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα

Νεχάμερ: «Τα ελληνικά σύνορα είναι και

σύνορα της Αυστρίας» δήλωσε από τον Έβρο

Ο κ. Νέχαμερ τον Αύγουστο του 2020 ήρθε στον Έβρο και ξεναγήθηκε στις Καστανιές, περπάτησε μέχρι την “αλυσίδα”, όπου βρίσκεται η τελευταία ελληνική σκοπιά, πάνω στη συνοριακή διάβαση, η οποία είναι κλειστή, και ενημερώθηκε για τα γεγονότα του Μαρτίου.

Είδε το ειδικό θωρακισμένο όχημα “τυφώνας” της ΕΛΑΣ, το οποίο είναι προσφορά της κυβέρνησης της Αυστρίας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με άνδρες της FRONTEX, μεταξύ αυτών και αρκετοί συμπατριώτες του Αυστριακοί, τους οποίους ευχαρίστησε για το έργο που προσφέρουν στην προστασία των συνόρων