Αλεξανδρούπολη: “Πόρτα” Κουκουράβα σε Ζαμπούκη για Πρόεδρος στον Αναπτυξιακό Οργανισμό – Ποιους διόρισε ο δήμαρχος

Αλεξανδρούπολη: “Πόρτα” Κουκουράβα σε Ζαμπούκη για Πρόεδρος στον Αναπτυξιακό Οργανισμό – Ποιους διόρισε ο δήμαρχος

Με τους χειρότερους οιωνούς και ιδιαίτερα… προβληματικό ξεκίνημα, άρχισε την λειτουργία του ο νεοσύστατος Αναπτυξιακός Οργανισμός του δήμου Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποίησε μάλιστα και την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Όπως ήδη σας ενημέρωσε το Evros-news.gr, με την πρώτη συνεδρίαση είχαμε και την ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, αυτή του Λάζαρου Κουρτίδη, που εκπροσωπούσε την δημοτική παράταξη “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”. Παράλληλα ο επικεφαλής της Βαγγέλης Μυτιληνός με επιστολή του ξεκαθάρισε στον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη ότι μπορεί έως τώρα να στήριξε και να υπερψήφισε την δημιουργία του συγκεκριμένου Αναπτυξιακού Οργανισμού, αλλά πλέον αίρει την στήριξη και εμπιστοσύνη του. Κι αυτό γιατί θεωρεί ότι γίνονται εγκληματικοί, αλλοπρόσαλλοι χειρισμοί εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Παραίτηση με το “καλημέρα” στον Αναπτυξιακό Οργανισμό και επιστολή-κόλαφος Μυτιληνού σε Ζαμπούκη!!!

Οι ευθύνες μάλιστα καταλογίζονται προσωπικά στον ίδιο τον κ.Ζαμπούκη, ο οποίος ανέλαβε Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού, μια και οι προσπάθειες και οι κρούσεις που έκανε προς διάφορες πλευρές, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, πριν λίγες ημέρες ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης συναντήθηκε και έκανε πρόταση για την θέση του Προέδρου στον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών επί δημαρχίας Λαμπάκη, τον Γιώργο Κουκουράβα, αλλά “έφαγε πόρτα”, αφού η απάντηση ήταν αρνητική. Όπως του είπε, θα πρέπει να απευθυνθεί συνολικά στην παράταξη που ανήκει, αυτή του πρώην δημάρχου κ.Λαμπάκη και αν υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία, τότε να αποδεχθεί την πρόταση. Μάλιστα για την συγκεκριμένη παρασκηνιακή ενέργεια, εξέδωσε ανακοίνωσε η παράταξη “Πόλη και Πολίτες”, κατηγορώντας τον για την συγκεκριμένη τακτική και αναφέροντας ότι:

“ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ!
Πόσο ακόμα θ’ ανεχθούμε την πολιτικά ανήθικη συμπεριφορά του Ιωάννη Ζαμπούκη;
Συνεχίζοντας την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του για να αποσπάσει από την παράταξη μας όποιον δημοτικό σύμβουλο μπορεί, κάλεσε στο γραφείο του, δημοτικό σύμβουλο μας, και του πρόσφερε την Προεδρία στον εν’ όψει Αναπτυξιακό Οργανισμό.
Φυσικά το μέλος της παράταξης μας τον έβαλε στη θέση του αρνούμενος ως εξής:
α) Είμαι εκλεγμένος με την παράταξη Πόλη & Πολίτες,
β) Τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ως παράταξη ομόφωνα τον καταψηφίσαμε,
γ) Τέτοιου είδους αιτήματα-προτάσεις μόνο προς τον επί κεφαλής μας προβάλλονται.
Αλήθεια πόσο άσχημο είναι να κατέχεις μία θεσμική θέση (όπως ο Ιωάννης Ζαμπούκης) και να μην έχεις ούτε πολιτική γνώση, ούτε πολιτική ευγένεια, ούτε κοινωνική ευπρέπεια και μ’ αυτές τις αρνήσεις να κατακρεουργείς τους κανόνες της πολιτικής εφαρμογής, αντί να σεβασθείς την βούληση του λαού που αποφάσισε και έστειλε με συγκεκριμένες πολιτικές δημοτικές παρατάξεις τους εκπροσώπους του στο δημοτικό συμβούλιο;
Η παράταξη μας άντεξε 2,5 ολόκληρα χρόνια αυτά τα ύπουλα πλαγιοοπισθοκτυπήματα και έτσι ακέραια αλλά και με πιο δυνατή πολιτική εντιμότητα και σεβασμό στο λαό του Δήμου προχωράει στις εκλογές σε λίγους μήνες για να συνεχίσει τον δημιουργικό της αγώνα που σταμάτησε στις 30-08-2019 με την επιλογή του αγνώστου, που αποδείχθηκε καταστροφικό για τον λαό του Δήμου μας”.

Έτσι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ανέλαβε ο ίδιος και την θέση του Προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού, λειτουργώντας με πρωτοφανή… υπερσυγκεντρωτισμό, αφού είναι συγχρόνως και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης), ασκεί καθήκοντα Αντιδημάρχου και φυσικά είναι Πρόεδρος στην Οικονομική και τις άλλες Επιτροπές του δήμου, λόγω της θέσης του ως δήμαρχος.

Διευθύνουσα Σύμβουλος ανέλαβε με απόφαση του κ.Ζαμπούκη η Εύη Τατούλη, κόρη του πρώην υπουργού και Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού. Άσχετα με τις ικανότητες της, πρόκειται για ένα πρόσωπο που δεν μένει στην περιοχή, δεν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και τα επιμέρους προβλήματα και ζητήματα και σίγουρα μπορούσαν να υπάρξουν πρόσωπα από την Αλεξανδρούπολη τα οποία είχαν τα προσόντα να αναλάβουν την συγκεκριμένη θέση.

Διευθυντής τοποθετήθηκε με απόφαση του δημάρχου ο μέχρι πρότινος ειδικός συνεργάτης του Παναγιώτης Μπίκος. Επιλογή που σίγουρα προβληματίζει, μια και κατά γενική ομολογία δεν έχει να επιδείξει κάποιο ουσιαστικό έργο στα 2,5 χρόνια που βρίσκεται δίπλα στον κ.Ζαμπούκη και κάποιοι θεωρούν ότι δεν έχει ούτε τα προσόντα για να ανταπεξέλθει στην συγκεκριμένη θέση.

Στο Δ.Σ του Αναπτυξιακού μεττέχουν:

Πρόεδρος: Ιωάννης Ζαμπούκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Καλακίκος, Δήμαρχος Σουφλίου
Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Γαλατούμος, Δήμαρχος Σαμοθράκης
Διευθύνουσα Σύμβουλος: Παρασκευή Τατούλη, Νομικός
Μέλη:
Αλέξιος Αλεξάκης, Πολιτικός Μηχανικός
Αικατερίνη Αποστολίδου, Τοπογράφος
Σπυρίδων Καραλής, Νομικός
Λάζαρος Κουρτίδης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Ιωάννης Ναϊτίδης, Πρόεδρος Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ιωάννης Ζαμπούκης, σε συνέχεια της χθεσινής  πανηγυρικής συνεδρίασης του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Απευθυνόμενος στους πολίτες της πόλης μας, θέλω να εκφράσω τη χαρά μου, που ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα χθες ολοκληρώθηκε και από σήμερα ξεκινά τα πρώτα του αποφασιστικά βήματα για το καλό του δήμου και του καθενός από τους δημότες ξεχωριστά.
Χθες είχα την τιμή, ανάμεσα σε δύο εκλεκτούς συναδέλφους, τον Παναγιώτη Καλακίκο και τον Νίκο Γαλατούμο  να παραστούμε από κοινού στην πρώτη Γενική Συνέλευση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Σαμοθράκης. Μαζί δώσαμε το έναυσμα σε ένα πρωτοπόρο εγχείρημα που φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης, εξέλιξης και κοινωνικής αφύπνισης  για τον αγαπημένο μας τόπο.
Και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους δύο εκλεκτούς συναδέλφους, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, διευκρινίζοντας ότι η εκπροσώπηση των δήμων μας στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, με τη συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο των ίδιων των δημάρχων, δεν έχει ως στόχο ασφαλώς καμία προσωπική φιλοδοξία. Αντίθετα. Είναι μια ενέργεια συνειδητή, προκειμένου να βοηθηθεί ο θεσμός στα πρώτα του βήματα, να σταθεί, να περπατήσει και μετά να αφεθεί στα χέρια ικανών μας συνεργατών.
Αγαπημένοι μου συμπολίτες και συμπολίτισσες, ο δρόμος όπως γνωρίζετε δεν ήταν ευθύς. Ούτε βατός. Αυτό ίσχυσε και στην περίπτωση της σύστασης αυτού του Αναπτυξιακού Οργανισμού, ο οποίος πολεμήθηκε από μέσα και από έξω, με αποτέλεσμα η χθεσινή μέρα να καθυστερήσει περίπου έναν χρόνο και να μην έχει καταστεί εφικτό να υλοποιηθούν από τον δικό μας Οργανισμό εργασίες που κρίνονται ασφυκτικά επείγουσες, με κίνδυνο απώλειας εκατομμυρίων ευρώ από κονδύλια και προγράμματα.  Και να αναγκαστούμε να εμπιστευτούμε για πρόσκαιρες αλλά επιτακτικές συνεργασίες, άλλες δομές.

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός πολεμήθηκε όχι από πρόσωπα. Τα πρόσωπα, άλλωστε, μοιραία ή μη στον ρου της ιστορίας, δεν έχουν καμία σημασία. Αλλά από νοοτροπίες και ιδεολογίες. Πολεμήθηκε από την ιδιοτέλεια, τον πολιτικαντισμό, την εγωπάθεια, την εξουσιομανία. Την έχθρα απέναντι στο καινούριο, απέναντι στην ίδια τη ζωή που προχωράει και αφήνει το παρελθόν και τα πάθη του πίσω. Την έχθρα απέναντι στην ίδια μας την πόλη. Σε αυτήν την έχθρα λοιπόν, εμείς, που δεν είμαστε γνωστοί και με εμπειρίες στην άσκηση της εξουσίας των παλιών και των τετριμμένων στα γρανάζια της, απαντάμε ξεκάθαρα και ηχηρά ότι θα καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την νοσηρότητα και να ρίξουμε φως στα σκοτάδια.
Ευχαριστώ από βάθους καρδιάς τους δύο συναδέλφους μου, τον Παναγιώτη Καλακίκο και Νίκο Γαλατούμο, και τους υπόσχομαι καλή και αποτελεσματική συνεργασία. Ευχαριστώ και τους αγαπητούς συμπολίτες μας που δέχτηκαν να αποτελέσουν ενεργά μέλη για την επιτυχία του εγχειρήματος. Δεσμεύομαι προσωπικά απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μου ότι από τον κοινό μας αγώνα δεν θα κάνω ούτε βήμα πίσω. Η Αλεξανδρούπολη πάντα μπροστά.
ΥΓ. Για τον ορυμαγδό των κακόπιστων δηλώσεων δεν θα αναφερθώ σε πρόσωπα, γιατί δεν έχουν ουσία. Όσοι θέλουν θέσεις, οφίτσια και αλισβερίσια απλά ανήκουν σε άλλες εποχές”.

Πάντως η νέα διοίκηση του Αναπτυξιακού Οργανισμού και οι επιλογές του Γιάννη Ζαμπούκη, προκάλεσαν αντιδράσεις και μέσα στην δημοτική του αρχή και έφεραν τις σημερινές εξελίξεις. Δηλαδή ανεξαρτητοποίηση του πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκου Αραμπατζή, την οποία ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ζαμπούκη. Το όνομα του πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Κυζιρίδη είναι το πρώτο που σκέφτεται οποιοσδήποτε. Τόσο αυτός όσο και ο κ.Αραμπατζής, ανήκουν στην “δημοτική ομάδα” που υπάρχει μέσα στους κόλπους της δημοτικής αρχής, λειτουργεί και δρα αυτόνομα, έχει επικεφαλής τον ειδικό συνεργάτη του Αντώνη Καμελίδη και εκτός των δύο που προαναφέραμε, μετέχουν ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Κολιός και ο ανεξάρτητος πρώην δήμαρχος Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης.

Η συγκεκριμένη “ομάδα” ήθελε να έχει λόγο και ρόλο, με την τοποθέτηση διαφόρων ατόμων δικής της επιλογής και απολύτου εμπιστοσύνης και ο κ.Ζαμπούκης δεν το επέτρεψε. Γιατί ανέλαβε ο ίδιος Πρόεδρος, ώστε να ελέγχει ο ίδιος την λειτουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού, που θα έχει σχετική αυτονομία σε αποφάσεις, προσλήψεις και απ’ ευθείας αναθέσεις έργων και υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλεξανδρούπολη-ΣΟΚ για Ζαμπούκη: Ανεξαρτητοποιήθηκε παρατώντας τον, ο πρώην Αντιδήμαρχος του Κυριάκος Αραμπατζής – Η επιστολή