Η επίσκεψη και το αναλυτικό πρόγραμμα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στον Έβρο

Η επίσκεψη και το αναλυτικό πρόγραμμα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στον Έβρο

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης της Λίνας Μενδώνη στον Έβρο και την Θράκη γενικότερα μέσα στο Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου 2022.

Η επίσκεψη θα ξεκινήσει από την Κομοτηνή, όπου θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, με τον οποίο συχνά δηλώνει πως έχουν άριστη συνεργασία για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου και των μνημείων της περιοχής. Μάλιστα μετά θα παραχωρήσουν και κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το βράδυ του Σαββάτου εγκαινιάζει το

Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουνίου, η κ.Μενδώνη θα εγκαινιάσει στις 8 το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης. Το πρόγραμμα της υπουργού Πολιτισμού έχει ως εξής:

Γιατί δεν συνδυάστηκε και με εγκαίνια

του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου;

Αλήθεια, μια και η Λίνα Μενδώνη έρχεται ουσιαστικά για τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης και παράλληλα θα επισκεφθεί το Διδυμότειχο για αρκετές ώρες, γιατί δεν προβλέφθηκε ώστε να γίνουν συγχρόνως και τα εγκαίνια του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου; Ως γνωστόν, αν και λειτουργεί από το 2017, δεν έχει εγκαινιαστεί επίσημα μέχρι τώρα και ήταν σίγουρα μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνδυαστεί η παρουσία της υπουργού Πολιτισμού με έστω και μια λιτή τελετή εγκαινίων.