Αλεξανδρούπολη: Πέρασαν δυο χρόνια και στην παιδική χαρά στα 5α Εργατικά, παραμένουν μόνο τα… χόρτα

Αλεξανδρούπολη: Πέρασαν δυο χρόνια και στην παιδική χαρά στα 5α Εργατικά, παραμένουν μόνο τα… χόρτα

Πριν περίπου δύο χρόνια, στις 27 Αυγούστου του 2020, το Evros-news.gr είχε δημοσιεύει ένα ρεπορτάζ με φωτογραφίες, για την παιδική χαρά που βρίσκεται στην περιοχή 5α Εργατικά, απέναντι από το στρατόπεδο “Γιαννούλη” στην Αλεξανδρούπολη και ήταν παρατημένη και σε επικίνδυνη κατάσταση.

Όπως μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι της περιοχής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ηλίας Δαστερίδης μαζί με τον συνάδερφο του Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Φιλοζωίας Θόδωρο Βουρδόλη, είχαν επισκεφθεί πολλές φορές την περιοχή, έδωσαν υποσχέσεις για αποκατάσταση, αλλά τίποτα δεν είχε γίνει.

Την επόμενη ημέρα από το ρεπορτάζ μας, συνεργεία του δήμου Αλεξανδρούπολης πήγαν και… ξήλωσαν τα όργανα της παιδικής χαράς, κάποια εκ των οποίων, όπως η τσουλήθρα που βλέπετε στην φωτογραφία, ήταν επικίνδυνη για όποια παιδιά την χρησιμοποιούσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Αλεξανδρούπολη: Παρατημένη και επικίνδυνη η παιδική χαρά στα 5α Εργατικά – Αδιαφορία των υπευθύνων του δήμου

Μάλιστα διαβεβαίωσε η δημοτική αρχή τους κατοίκους, πως θα τοποθετηθούν νέα όργανα και η συγκεκριμένη παιδική χαρά θα γίνει σαν καινούργια. Σήμερα, 12 Αυγούστου 2022, τίποτα δεν έχει γίνει όπως μας ενημέρωσαν και πάλι οι κάτοικοι της περιοχής, στέλνοντας μας και τις σχετικές φωτογραφίες. Ο χώρος τα μόνα όργανα που έχει, είναι τα… μεγάλα αγριόχορτα, που δεν ξέρουμε αν έχουμε μέσα και τίποτα… φίδια.

Κι όλα αυτά ενώ απέναντι από την παιδική χαρά υπάρχει και Παιδικός Σταθμός και αυτός είναι ένας λόγος επιπλέον να είχε αποκατασταθεί ο χώρος στα 5α Εργατικά του Αγίου Δημητρίου. Μπορεί φυσικά να γίνει επίκληση της γνωστής… γραφειοκρατικής διαδικασίας για την τοποθέτηση νέων οργάνων από την δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, όμως η πραγματικότητα είναι αυτή που βλέπετε.

Επικίνδυνος ο φράχτης της διπλανής μπασκέτας

για όσους αθλούνται ή περνούν από εκεί

Υπάρχει όμως και ένα επιπλέον πολύ σοβαρό πρόβλημα στο ίδιο σημείο. Ο συρματένιος φράχτης του διπλανού γηπέδου όπου υπάρχει μπασκέτα, είναι έτοιμος να πέσει. Τον κρατάει μόνο  ένα σύρμα που βλέπετε μέσα στον κύκλο της φωτογραφίας και φυσικά αν αυτό κοπεί, υπάρχει κίνδυνος ή να χτυπήσει άνθρωπο ή τα αυτοκίνητα να πάθουν ζημιά. Άλλωστε είναι διάδρομος και περνάει από εκεί όλη η γειτονιά και πολλά παιδάκια.

Υ.Γ: Απ ότι μας ενημέρωσαν οι καταγγέλοντες κάτοικοι, κοντά στην συγκεκριμένη παιδική χαρά βρίσκεται και ο ραδιοφωνικός σταθμός του πρώην Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιού. Κι αν όταν ανήκε στην δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη δεν είχε… αντιληφθεί το πρόβλημα, τώρα που από 31 Δεκεμβρίου 2021 βρέθηκε… απέναντι και μόλις έχασε την έμμισθη θέση του “ανακάλυψε” αμέσως και ξαφνικά την… αντιπολίτευση, ελπίζουν να αναδείξει και αυτός το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα για την περιοχή τους.