Αλεξανδρούπολη: Τι έγινε στη δίκη για το θάνατο της 37χρονης εγκύου και του αγέννητου παιδιού της

Αλεξανδρούπολη: Τι έγινε στη δίκη για το θάνατο της 37χρονης εγκύου και του αγέννητου παιδιού της

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου για να διακοπεί έως τις 9 Νοεμβρίου, στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης η δίκη για την τραγική υπόθεση του θανάτου της 37χρονης εγκύου Δέσποινας Καραγεωργίου και του αγέννητου γιου της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η σύζυγος του Κώστα Μπακαλάκη έχασε την ζωή της στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της και ενώ θα έφερνε στον κόσμο τον γιο τους. Αρχικά μία εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων ζήτησε αναβολή για λόγους κωλύματος του συνηγόρου της, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Στη συνέχεια όμως αποφασίστηκε να υπάρξει αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η 37χρονη έγκυος στον 7ο μήνα άφησε την τελευταία της πνοή στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τον σύζυγο της κ.Μπακαλάκη και την οικογένεια της συνολικά να καταγγέλουν πράξεις και παραλείψεις γιατρών και νοσηλευτών που έχουν ευθύνες για την τραγική αυτή κατάληξη.

Να επισημάνουμε ότι παραπέμφθηκαν σε δίκη δυο γιατροί, μια Μαία και μια νοσηλεύτρια για το θάνατο της αδικοχαμένης Δέσποινας Καραγεωργίου και του μωρού της, με τις κατηγορίες να αναφέρουν ότι οι θάνατοι προκλήθηκαν από αμέλεια και ότι το μοιραίο προκλήθηκε από τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, ενεργώντας αντίθετα από ότι όφειλαν σε πολλά πράγματα.

Επίσης η Μαία κατηγορείται επιπλέον και για πλαστογραφία και παραποίηση εγγράφων, με σκοπό να παραπλανηθούν όσοι διερευνούσαν τις ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.