Την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έδρα στον Έβρο, περιμένει σήμερα ο Τάσος Δημοσχάκης

Την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έδρα στον Έβρο, περιμένει σήμερα ο Τάσος Δημοσχάκης

Την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την έδρα που θα κρατήσει τελικά από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες που ήταν υποψήφιος στις χθεσινές εθνικές εκλογές, περιμένει με αγωνία ο Τάσος Δημοσχάκης.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και θριαμβευτής των εκλογών, ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος και στο νομό Έβρου, όπου εκλέγονται τρεις βουλευτές (σε σχέση με τους δύο την 21η Μαίου) και τρίτος είναι ο κ.Δημοσχάκης. Ο Πρωθυπουργός, που σήμερα στις 11 θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πφρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στις 13.000 θα ορκιστεί ενώπιον της ως επικεφαλής της νέας κυβέρνησης. Στη συνέχεια αναμένεται να ξεκινήσει τις κινήσεις για τον σχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, αλλά θα αποφασίσει και ποια από τις τρεις έδρες θα κρατήσει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε θέσει υποψηφιότητα σε Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών, στον Έβρο και στην Α’ Θεσσαλονίκης. Στον Β’2 Δυτικού Τομέα Αθηνών πρώτη επιλαχούσα είναι η κυρία Μαρία Συρεγγέλα, στον Έβρο ο Τάσος Δημοσχάκης, και στην Α’ Θεσσαλονίκης ο κ. Βενιέρης-Βελόπουλος Δημήτρης, αδερφός του Προέδρου της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκου Βελόπουλου. Έτσι, ανάλογα με την επιλογή που θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης, ένας από τους τρεις προαναφερθέντες θα μείνει εκτός βουλής ενώ οι δύο θα ενταχθούν στην ΚΟ της ΝΔ. Οπότε η αγωνία θα συνεχιστεί για τον τρίτο σε ψήφους βουλευτή Έβρου της Ν.Δ, που το 2019 είχε εκλεγεί με διαφορά πρώτος. Να θυμίσουμε ακόμα, ότι στις 21 Μαίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε την έδρα της Θεσσαλονίκης.