Αλεξανδρούπολη: Ο δήμαρχος Γ.Ζαμπούκης και ο Μητροπολίτης κ.Άνθιμος είδαν από κοντά τα έργα στον FSRU

Αλεξανδρούπολη: Ο δήμαρχος Γ.Ζαμπούκης και ο Μητροπολίτης κ.Άνθιμος είδαν από κοντά τα έργα στον FSRU

Στην πλωτή πλατφόρμα “Castoro 10” που βρίσκεται στο Θρακικό Πέλαγος λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη, βρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Ζαμπούκης και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος.

Συνοδευόμενοι από τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβούλο της Gastrade του ομίλου Κοπελούζου, τον Κωστή Σιφναίο, ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν την διαδικασία συγκόλλησης και πόντισης των σωλήνων, για την κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης για την μεταφορά του φυσικού αερίου από τη μονάδα FSRU στο σημείο διανομής του αλλά και το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης.
Ο κ.Ζαμπούκης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την πρόοδο των εργασιών και έγραψε χαρακτηριστικά: “Η Αλεξανδρούπολη παύει να είναι μια κουκίδα στον χάρτη. Η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλάζει και εξελίσσεται”. Αναφέρθηκε επίσης στην υλοποίηση του συγκεκριμένου τεράστιας ενεργειακής αλλά και γεωπολιτικής σημασίας project από τον όμιλο Κοπελούζου, το οποίο οραματίστηκε πριν από 10 και πλέον χρόνια ο ιδιοκτήτης του Δημήτρης Κοπελούζος  για την Αλεξανδρούοολη και πλέον υλοποιείται.
Η ανάρτηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη αναφέρει;
“Αυτό που κάποτε ήταν όραμα, σχέδιο ή προσδοκία πλέον παίρνει σάρκα και οστά.
Μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμο επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις στην πλατφόρμα Castoro 10 στο Θρακικό Πέλαγος, μετά από προσωπική πρόσκληση του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Gastrade, κ. Κωστή Σιφναίου.
Όπως μας έγινε γνωστό, στην επιτόπια παρουσία μας, από τους υπεύθυνους του έργου, η κατασκευή του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Οι εργασίες για τη μονάδα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στα ναυπηγεία της Σιγκαπούρης και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να αφιχθεί πλέον στο Θρακικό Πέλαγος μέσα στο φθινόπωρο.
Παράλληλα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι εργασίες για τον αγωγό διασύνδεσης. Σωλήνες μήκους 24 χλμ. τοποθετούνται υποθαλάσσια ενώ σωλήνες 4 χλμ. θα αποτελέσουν το χερσαίο κομμάτι του αγωγού, μέσω των οποίων θα μεταφέρεται το φυσικό αέριο.
Αυτές τις μέρες στην πλατφόρμα Castoro 10, προχωρά η διαδικασία συγκόλλησης και πόντισης των σωλήνων.
Σε όλα αυτά, αν σκεφτεί κανείς πως η πλωτή μονάδα χωρητικότητας 153.500 κ.μ. LNG, θα συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, μέσω του οποίου το αεριοποιημένο LNG θα προωθείται στις αγορές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας, από τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Β. Μακεδονία, μέχρι την Ουγγαρία, Σλοβακία, Μολδαβία και την Ουκρανία, συνειδητοποιούμε ότι από την Αλεξανδρούπολη γράφεται ένα νέο κεφάλαιο στον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας και είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος της.
Η Αλεξανδρούπολη παύει να είναι μια κουκίδα στον χάρτη. Η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλάζει και εξελίσσεται”