Τρία μετάλλια για τα αδέρφια Αγιοπλούδη απ’ τον Έβρο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Karate Kenpo

Τρία μετάλλια για τα αδέρφια Αγιοπλούδη απ’ τον Έβρο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Karate Kenpo

Δυο αδέρφια που κατάγονται από τον Έβρο και συγκεκριμένα το χωριό Ποιμενικό Διδυμοτείχου κιαι μένουν στα Κύθηρα, εκπροσώπησαν επάξια την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Karate Kenpo στη Ρώμη της Ιταλίας, κατακτώντας τρία μετάλλια.

Πρόκειται για τα αδέρφια Αγιοπλούδη, τηνΑρετή Αγιοπλούδη (ομάδα των παιδιών ηλικίας 15-18 χρονών)που κατέλαβε την 1η θέση στο ατομικό fight και τη 2η θέση στο ομαδικό fight και τον Θανάση Αγιοπλούδη (ομάδα των παιδιών ηλικίας 11-14 χρονών), ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση στο ατομικό fight.

Ανήκουν στην  Σχολή του Παναγιώτη Τσιμπέρη και στην συγκεκριμένη διοργάνωση κατέκτησε συνολικά 33 μετάλλια εκ των οποίων τα 8 χάλκινα, 16 ασημένια και τα 9 χρυσά. Τα τρία από αυτά κατέκτησαν οι δυο Εβρίτες.

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κένπο Καράτε 2023  έλαβε χώρα στην Ρώμη απο τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου. Με μεγάλη συμμετοχή από Ευρωπαϊκές σχολές με μακρά παράδοση στην τέχνη του Κένπο, όπως η Ιρλανδία, το Τζέρσεϊ, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ολλανδία κλπ, οι μαθητές των οποίων προσέφεραν άφθονο θέαμα και εντυπωσιακές παρουσίες.

Η παρουσία μεγάλων grandmasters όπως ο Roy MacDonald και ο Shasha Williams έδωσαν μια έντονη αίγλη στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο χαρακτηρίστηκε και απο τις παρουσίες μεγάλων δασκάλων και προπονητών, οι οποίοι προσέφεραν σημαντικά σεμινάρια στους μαθητές και δασκάλους όλων των σχολών.

Την Ελλάδα στην Ρώμη εκπροσώπησε απο την Αθήνα και τα Κύθηρα η σχολή του Παναγιώτη Τσιμπέρη. Μικροί και μεγάλοι αθλητές απο τις δυο αυτές σχολές σήκωσαν ψηλά την Ελληνική μας σημαία πάνω απο 30 φορές φέρνοντας τη χώρα μας στην κορυφή του Πρωταθλήματος.