“Βίλατζ Γιουνάιτεντ”: Όμορφο αφιέρωμα στον Άρδα Καστανεών, η νέα εκπομπή ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 (ΒΙΝΤΕΟ)

“Βίλατζ Γιουνάιτεντ”: Όμορφο αφιέρωμα στον Άρδα Καστανεών, η νέα εκπομπή ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα στον Άρδα Καστανεών, που φέτος μάλιστα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου και είναι τρίτος, έκανε η νέα εκπομπή ντοκιμαντέρ “Βίλατζ Γιουνάιτεντ” της ΕΡΤ3.

Η εκπομπή που πρόσφατα ξεκίνησε να προβάλλεται και από το ERTflix, έκανε την δεύτερη στάση της στις Καστανιές του Έβρου. Γυρίστηκε στα τέλη του προηγούμενου πρωταθλήματος και στα 45 της διάρκειας της δίνει μια άλλη διάσταση στην ακριτική μας περιοχή. Παρουσιάζει με αφορμή την ομάδα του Άρδα, τις προσωπικές ιστορίες παικτών, προπονητή και παραγόντων και όλη την… ιεροτελεστία πριν από κάθε παιχνίδι τοπικού πρωταθλήματος. Στο γήπεδο που βρίσκεται μια… ανάσα από Τουρκία. Όπως αναφέρεται μάλιστα στην ανακοίνωση της ΕΡΤ3:

“Δεκαπέντε λεπτά οδήγηση από την Ορεστιάδα, διάσηµες παλαιότερα για το Ανατολικό τους Τελωνείο κι ως σήµερα ξακουστές για τα σκουπόχορτα, από όπου και φτιάχνονται οι διάσηµες σκούπες ποιότητας. Το χωριό Καστανιές βλέπει τους κατοίκους τους να αστυφυλλίζουν και να το εγκαταλείπουν για την κοντινή µεγαλούπολη Ορεστιάδα.

Όµως όταν έρθει η Κυριακή, το χωριό γεµίζει ξανά από τους ξενιτεµένους και η αιτία είναι µια: Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Άρδας Καστανεών µε έδρα το πιο κοντινό γήπεδο στα ελληνικά σύνορα. Μόλις 350 µέτρα από την Τουρκία βρίσκεται η οµάδα που κάποτε φόρεσε και τίµησε τη φανέλα της ο Αντώνης Αντωνιάδης!

Μια οµάδα που χρηµατοδοτείται από την προσωπική εργασία παραγόντων και ποδοσφαιριστών στο φηµισµένο φεστιβάλ µουσικής του ποταµού Άρδα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΔΩ

 “Βίλατζ Γιουνάιτεντ: Άρδας Καστανεών

Ιδέα / Σενάριο / Διεύθυνση Παραγωγής: Θανάσης Νικολάου
Σκηνοθεσία / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Αμοιρίδης