Για χιόνια, έντονες βροχές σε Έβρο, Θράκη, από σήμερα μεσημέρι προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία

Για χιόνια, έντονες βροχές σε Έβρο, Θράκη, από σήμερα μεσημέρι προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία

Για έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα μεσημέρι Σαββάτου στον Έβρο, την Θράκη κα όλη την περιοχή, προειδοποιεί με ανακοίνωση της η Πολιτική Προστασίατης Περιφέρειας ΑΜΘ.

Μάλιστα οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν χαρακτηριστικά, ότι όσον αφορά τα χιόνια θα πέσουν και στην Αλεξανδρούπολη, αν και την προηγούμενη φορά που είχαν κάνει κάτι παρόμοιο, αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί. Η ανακοίνωση της ΠΟλιτικής Προστασίας αναφέρει:

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ (Α.Α2/2024), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου και από τα βόρεια με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (της τάξεωςτων 8 – 10 βαθμώνΚελσίου) και χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θαε κδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες υρίως στα παραθαλάσσια.

Ειδικότερα για την περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) στα ορεινά, ενώ τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.

Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία

Επίσης από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύουλόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.: www.astynomia.gr.

Για περισσότερεςπληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias