Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας σε Σουφλί, Αλεξανδρούπολη με το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα παιδιά

Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας σε Σουφλί, Αλεξανδρούπολη με το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα παιδιά

-Για μαθητές/τριεςαπό Δ΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου

 –Σουφλί, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, Αλεξανδρούπολη, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 10:00 – 13:00

Την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν συναρπαστικό κόσμο γνώσης έχουν μαθητές και μαθήτριεςαπό το Σουφλί, την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή που θα συμμετάσχουν στην «Ημέρα Γνωριμίας» τουΚέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CenterforTalentedYouth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, από τις 10:00 έως τη13:00, στοΣουφλί και στην Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα, μαθητές/ήτριες από Δ΄έως ΣΤ΄ Δημοτικού, και από Α΄έως Γ΄ Γυμνασίουέχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν έναν συναρπαστικό κόσμο απόκτησης γνώσης μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και νέες εμπειρίες μάθησης που προσφέρει το CTYGreece.

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CenterforTalentedYouth (CTY) Greeceσχεδιάζει και υλοποιεί από το 2013 καινοτόμα και διαδραστικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις δεξιότητεςκαι τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές ικανότητες, βάθος και εύρος σκέψης, καθώς και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Το Κέντρο ξεκίνησε με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Επιστημονικού Οργανισμού European Council of High Ability (ECHA) και του EuropeanTalentSupportNetwork. Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for TalentedYouth του Πανεπιστημίου JohnsHopkins.

Η εκδήλωση γνωριμίας στο Σουφλί και την Αλεξανδρούπολημε τα μαθήματα του CTYGreeceείναι ανοιχτή και δωρεάν σε όλους τους μαθητές/ήτριες. Σε αυτήν μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά και από άλλες περιοχές, ανεξαρτήτως αν έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTYGreece.Προσφέρονται τα παρακάτω μαθήματα:

  • «Θέλεις να Γίνεις Επιστήμονας» (Δ΄ -ΣΤ΄ Δημοτικού)
  • «Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες» (Α΄ -Γ΄ Γυμνασίου)

Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση εγγραφήςστο

https://bit.ly/Soufli03022024για το Σουφλί

https://bit.ly/Alexandroupoli04022024για την Αλεξανδρούπολη

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με το CTY Greece:Τηλ.: +30 2310 332625,  +30 2310398253, email: cty@anatolia.edu.gr.

Οι γονείς θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα που προσφέρει το CTY Greece σε μαθητές/ήτριες, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους.Ιδιαίτερος λόγος θα γίνει για τον μεγάλο αριθμό υποτροφιών που είναι διαθέσιμες.

Εξετάσεις και υποτροφίες για την περιοχή της Θράκης

Οι «Ημέρες Γνωριμίας» πραγματοποιούνται ενόψει των εξετάσεων που θα διενεργήσει το Κέντρο στο Σουφλί, στις 17 Φεβρουαρίου 2024, και στηνΑλεξανδρούπολη, στις 18 Φεβρουαρίου 2024,με στόχο την επιλογή των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα του CTYGreece(διαδικτυακά, Σαββατοκύριακου και θερινά).

Οι εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί από το Center for TalentedYouth του Πανεπιστημίου του JohnsHopkins (JHU CTY), είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄Γυμνασίου.

Με την επιτυχία τους στις εξετάσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο συναρπαστικό κόσμο μάθησης, να γίνουν μέλη μίας δραστήριας κοινότητας και να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των δωρητών του.

Από το 2013 μέχρι σήμερα περισσότερα από 1.600 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, ποσοστό μεγαλύτερο του 52% σε όλα τα χρόνια του προγράμματος.

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις απαιτείται εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/exams, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, τις ημερομηνίες εγγραφών και δείγματα των τεστ. Αναλυτικές οδηγίες για τον τόπο και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων θα αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στους εγγεγραμμένους.

Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε η περιοχή του Έβρου από τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι εξετάσεις θα προσφερθούνδωρεάν για όλα τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή. Επιπλέον, το Κέντρο αποφάσισε να διαθέσει αυξημένο αριθμό υποτροφιών σε μαθητές/τριες από την περιοχή σε μία προσπάθεια υποστήριξης των οικογενειών και των μαθητών/τριών.

  • Ιδρυτικός δωρητής του CTYGreece είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μεγάλοι δωρητές του Κέντρου είναι η Τράπεζα Eurobank και η εταιρία Lidl Ελλάς. Δωρητές είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η εταιρία Netcompany-Intrasoft,η εταιρία StarBulkCarriers Corp., και η Deloitte. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.