Δήμος Αλεξανδρούπολης: Προχωράει τις διαδικασίες για την κατασκευή δύο Νηπιαγωγείων

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Προχωράει τις διαδικασίες για την κατασκευή δύο Νηπιαγωγείων

Τις διαδικασίες για την κατασκευή δύο ίδιων Νηπιαγωγείων που θα δώσουν λύση στην στέγαση του 16ου και του 23ου Νηπιαγωγείου που λειτουργούν σε νοικιασμένους χώρους, προχωράει η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη.

Με αφορμή την πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με τίτλο «Δράση RSO4.2.β : Δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμός μονάδων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νέα).»
Η Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, εργάζεται στην ωρίμανση και επικαιροποίηση της μελέτης που συνέταξε με υπ. αριθμ. 20/2020 και τίτλο : «Κατασκευή Δύο Νηπιαγωγείων στο Ο.Τ.706 της Αλεξ/πολης», προϋπολογισμού 1.986.000,00 € (με ΦΠΑ).
Με τη μελέτη αυτή προβλέπεται η κατασκευή δύο ίδιων Νηπιαγωγείων, επιφανείας 538,92 m2 έκαστος, στο Ο.Τ.706, στα οποία θα μεταστεγαστούν το 16° και το 23ο Νηπιαγωγείο, τα εν λόγω Νηπιαγωγεία λειτουργούν σήμερα σε ιδιόκτητους, μισθωμένους χώρους, και ως εκ τούτου δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις σύγχρονης εκπαίδευσης.
Στην Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης κατά την συνεδρίαση στις 2 Φεβρουαρίου, εισηγήθηκε την έγκριση υποβολής της πράξης με τίτλο : “Κατασκευή δύο Νηπιαγωγείων στο Ο.Τ. 706 της Αλεξανδρούπολης” στο Πρόγραμμα “Ανατολική Μακεδονία, Θράκη 2021 – 2027”.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ