Αλεξανδρούπολη: “Πολιόρκησαν” τον υπουργό Λ.Αυγενακη εξαγριωμένοι αγρότες με… εισβολή στο αεροδρόμιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: “Πολιόρκησαν” τον υπουργό Λ.Αυγενακη εξαγριωμένοι αγρότες με… εισβολή στο αεροδρόμιο (ΒΙΝΤΕΟ)

“Πολιόρκησαν” το αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης κάνοντας… ντου για να φτάσουν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη στην αίθουσα αναχωρήσεων, οι εξαγριωμένοι αγρότες της περιοχής.

Ο αρμόδιος υπουργός επέλεξε τελικά να μην βρεθεί στο ξενοδοχείο Alexander στις 6 το απόγευμα που είχε προγραμματιστεί συζήτηση του μαζί τους, παρουσία και του Εβρίτη υφυπουργού Σταύρου Κελέτση, που είχε αναλάβει τον χειρισμό της συνάντησης. Έξω από το ξενοδοχείο που θα γινόταν η συνάντηση παρατάχθηκαν με δεκάδες τρακτέρ οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης από τις 4 και περίμεναν τον κ.Αυγενακη που θα ερχόταν μετά από αντίστοιχη συνάντηση που είχε στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή με εκπροσώπους των αγροτών από όλους τους νομούς.

Οι αγρότες περίμεναν δύο ώρες μετά την αρχική ώρα της προγραμματισμένης συνάντησης, όταν ενημερώθηκαν ότι ο κ.Αυγενάκης δεν θα έρθει τελικά στο ξενοδοχείο και δεν θα μιλήσει μαζί τους. Πήγε στο αεροδρόμιο να “πετάξει” για  την Αθήνα. Θα μπορούσε να αναβάλλει την αναχώρησή του βέβαια, να μείνει απόψε στην Αλεξανδρούπολη και να μιλήσει μαζί τους και να φύγε αύριο το πρωί. Αντ’ αυτού ο κ.Κελέτσης  ενημέρωσε τρεις, τέσσερις εκπροσώπους του αγροτών και ελαιοπαραγωγών, με πρώτο το Νίκο Γρηγοριάδη όπως ανακοίνωσε αργίτερα σε δελτίο Τύπου, το “δεξί χέρι” του Λάκη Κιτσικίδη στον Συνεταιρισμό “Σουφλιώτικα Κελάρια”, προκειμένου να μιλήσουν στο… πόδι για λίγα λεπτά με τον Λευτέρη Αυγενάκη στο αεροδρόμιο. Φεύγοντας από το ξενοδοχείο και όταν άκουσαν οι αγρότες ότι ο υπουργός πήγε αεροδρόμιο, πέρασαν με τα τρακτέρ την πόλη και τα παρέταξαν έξω από το αεροδρόμιο.

Συγκεντρώθηκαν και προσπάθησαν να κάνουν… ντου <αρχικά από την πύλη που οδηγεί στο διάδρομο απογείωσης ,αλλά αυτή ήταν κλειστεί και αποτράπηκαν από μία διμοιρία των ΜΑΤ. Έτσι κατευθύνθηκαν μέσα στο αεροδρόμιο και ετοιμάστηκαν να μπουν στην αίθουσα αναχωρήσεων για να συναντήσουν τον κ.Αυγενάκη. Η αστυνομική δύναμη και οι υπάλληλοι του αεροδρομίου έκλεισαν τις πόρτες στο σημείο που γίνεται έλεγχος αποσκευών και ακολούθησε τεράστια ένταση. Οι αγρότες παραλίγο να σπάσουν τις πόρτες ψάχνοντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Ακούστηκαν αποδοκιμασίες και γιουχαίσματα εναντίον του κ.Αυγενάκη. τον οποίο “πολιόρκησαν” την αίθουσα αναχωρήσεων που βρισκόταν.

Όταν βγήκαν έξω και είδαν στο πάνω όροφο το αεροδρομίου από τα τζάμια τους τρεις που είχαν πάει εκεί με τον κ.Κελέτση να συζητήσουν, πέταξαν δεκάδες αυγά στα τζάμια. Αποχώρησαν όταν το αεροπλάνο  με τους Αυγενάκη, Κελέτση πέταξε για Αθήνα.

Η όλη μεθόδευση και ο προγραμματισμός ηταν σίγουρα ενα τεράστιο αυτογκόλ όχι μόνο για τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και τον Εβρίτη υφυπουργό του Σταυρό Κελετση, αλλά και όλη την Κυβέρνηση. Γιατί με τους απαράδεκτους χειρισμούς των δύο πρώτων, εξαγρίωσαν τους αγρότες της περιοχής Αλεξανδρούπολης.