Έβρος: Ο καθορισμός της θαλάσσιας ζώνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Έβρος: Ο καθορισμός της θαλάσσιας ζώνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Ένα θέμα που αφορά τον Έβρο ιαι συγκεκριμένα την Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι της, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουρφείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που κατατέηκε την Παρασκευή στην Βουλή.

Ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναφορικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και μίκησε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης χθες.

Μια από τις διατάξεις λοιπόν αφορά τον καθορισμό της θαλάσσιας ζώνης του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, αφού επικρατούσε μία σύγχυση που αρχίζουν και που τελειώνουν τα όρια της θαλάσσιας ζώνης.

Η ανάγκη για τη ρύθμιση προέκυψε μετά την εκκίνηση των εργασιών για την εκβάθυνση του λιμανιού, έργο που “τρέχει “η Μονάδα Στρατηγικών Συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ και είναι ύψους 24 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει δηλαδή να καθοριστούν τα όρια της θαλάσσιας ζώνης του λιμανιού για να γίνει και η εκβάθυνση. Τα έργα αυτά, επαναλαμβάνουμε ύψους 24 εκατ. ευρώ που ήθελε να διαχειριστεί αποκλειστικά το ΤΑΙΠΕΔ, να θυμίσουμε ότι αποτέλεσαν μια από τις αφορμές για να αποτελέσει παρελθόν από την θέση του ο πετυχημένος πρώην πλέον Πρόεδρος του ΟΛΑ Α.Ε Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ. άλλωστε κάποιοι από το ΤΑΙΠΕΔ και ειδικά ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Πολίτης… δεν τον έβλεπαν με καλό μάτι επειδή είχε άποψη ιδιαίτερα για τόσο σοβαρά θέματα.