Γενικό Λύκειο Σουφλίου: Υλοποίηση Πανελλήνιας Δράσης «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας»

Γενικό Λύκειο Σουφλίου: Υλοποίηση Πανελλήνιας Δράσης «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας»

Υλοποίηση Πανελλήνιας Δράσης με τίτλο: «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας», διοργανώνει το Γενικό Λύκειο Σουφλίου στην κεντρική πλατεία Σουφλίου την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, ώρα: 10.30-11.15.

Φορέας Υλοποίησης: Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Γενικό Λύκειο Σουφλίου

Ημερομηνία υλοποίησης: 6 Μαρτίου 2024, ώρα: 10.30-11.15

Τόπος: Κεντρική πλατεία Σουφλίου

Το Γενικό Λύκειο Σουφλίου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και Δήμους, θα υλοποιήσει δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου 2024, ώρα 10.45-11.30, στην κεντρική πλατεία Σουφλίου.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ.

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες συζητούν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού. Kατά τη μετάβασή τους από το σχολείο στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης οι μαθητές/τριες θα φορούν μάσκες που απεικονίζουν συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού και θα αναπαριστούν μορφές βίας με κάποιες κινήσεις. Στις 11.00π.μ., οι μαθητές/τριες θα σπάσουν ταυτόχρονα και με τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετέχουν απ’ όλη την Ελλάδα, από ένα μπαλόνι. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και η ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές.

Η υλοποίηση της δράσης σε κεντρικό σημείο της πόλης αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Η συγκεκριμένη δράση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Με εκτίμηση

Ο επιστημονικά υπεύθυνος

Θεόδωρος Θάνος

Καθηγητής

Παιδαγωγικό Τμ. Ιωαννίνων Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Οι υπεύθυνες της δράσης

Κακαλή Αθανασία

Παναγιώτα Παρασκευά