Σαμοθράκη: Δρομολόγηση ταχύπλοου για Αλεξανδρούπολη το καλοκαίρι, σχεδιάζουν επιχειρηματίες του νησιού

Σαμοθράκη: Δρομολόγηση ταχύπλοου για Αλεξανδρούπολη το καλοκαίρι, σχεδιάζουν επιχειρηματίες του νησιού

Την δρομολόγη ενός ταχύπλοου για τους καλοκαιρινούς μήνες, που θα συνδέει την Σαμοθράκη με την Αλεξανδρούπολη παράλληλα με το “Αδαμάντιος Κοραής” της Zante Ferries, εξετάζουν επιχειρηματίες του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννη Γλήνια και τον Αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Κίρκο, μαζί με άλλους επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού, έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές και συζητήσεις με ναυτιλιακές εταιρείες που διαθέτουν ταχύπλοα και δεν βρίσκονυαι σε δρομολόγια, προκειμένου να φέρουν ένα στην Σαμοθράκη. Στόχος να γίνονται τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο αλλά και Σεπτέμβριο, καθημερινά δυο και τρία δρομολόγια (ανάλογα με την επιβατική κίνηση), που θα συνδέουν την Σαμοθράκη με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μέσω του λιμανιού των Θέρμων ή της Καμαριώτισσας.

Το δρομολόγιο αυτό θα είναι μόνο για επιβάτες και ο χρόνος του ταξιδιού για κάποιον που θέλει να επισκεφθεί την Σαμιθράκη θα είναι κάτω από 1 ώρα, περίπου 50′ για Θέρμα, ενώ το “Αδαμάντιος Κοραής” κάνει 1 ώρα και 50 λεπτά. Με δεδομένο ότι θα γίνονται δυο ή τρία δρομολόγια καθημερινά, θα μπορεί κάποιος να επισκεφθεί και αυθημερόν την Σαμοθράκη. Στόχος είναι να υπάρξει προσέλκυση και των ξένων τουριστών που έρχονται στην Αλεξανδρούπολη, κυρίως Τούρκων που ως γνωστόν την επισκέπτονται για το Σαββατοκύριακο και μέχρι τώρα ελάχιστοι εμφανίζονται στην Σαμοθράκη γιατί δεν υπάρχουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που να τους βολεύουν.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους Ρουμάνους, Βούλγαρους, που έτσι και αλλιώς επισκέπτονται την Σαμοθράκη, αλλά και για τους κατοίκους του Έβρου, της βόρειας περιοχής για παράδειγμα, οι οποίοι κατεβαίνοντας έστω και για μια ημέρα στην Αλεξανδρούπολη, θα μπορύν να πηγαίνουν με το ταχύπλοο σε λιγότερο από μια ώρα στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Σαμοθράκη: Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Καβάλα, Λαύριο αντί Λήμνου, ζήτησαν απ’ τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Γ.Παππά

Το συγκεκριμένο θέμα έθεσαν μάλιστα στον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά στην συνάντηση που είχαν μαζί του την προηγούμενη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών Σαμοθράκης, ο Γιάννης Γλήνιας με τον Μαργαρίτη Κίρκο, ζητώντας την στήριξη του υπουργείου. Το δρομολόγιο άλλωστε δεν θα είναι επιδοτούμενο, θα είναι συμπληρωματικό του κανονικού από το “Αδαμάντιος Κοραής”, το οποίο να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι έχει κανονικές τιμές στα εισιτήρια μια και δεν ισχύει η επιδότηση τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα ειδικά όταν κάνει το δρομλόγιοιαι προς Λήμνο, το νησί της Σαμοθράκης μένει αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς δρομολόγιο.