Κατασκευή ΣΟΑ στο δήμο Σουφλίου ζήτησε απ’ τον υπουργό Ν.Δένδια ο δήμαρχος Π.Καλακίκος – Θετική η απάντηση

Κατασκευή ΣΟΑ στο δήμο Σουφλίου ζήτησε απ’ τον υπουργό Ν.Δένδια ο δήμαρχος Π.Καλακίκος – Θετική η απάντηση

Την κατασκευή Στρατιωτικών Οικιών (ΣΟΑ) για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στο δήμο Σουφλίου, ζήτησε σήμερα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

Ο κ.Καλακίκος δεν αρκέστηκε δηλαδή μόνο σε τυπική παρουσία στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος στρατιωτικών οικιών στην Ορεστιάδα που έγινε το πρωί από τον κ.Δένδια, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δ. Χούπη και του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γ. Κωστίδη. Μίλησε κατ ιδίαν με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, του επεσήμανε ότι η περιοχή του Σουφλίου αν και διαθέτει δύο Ταξιαρχίες στην πόλη (50η ΑΨΟΣ) και τον Προβατώνα (7η Ταξιαρχία), εξαιρέθηκε από το νέο Πρόγραμμα το οποίο στην Α΄ Φάση του περιλαμβάνει 702 διαμερίσματα σε 54 συγκροτήματα, αρχικά σε 5 πόλεις της Θράκης και 13 νησιά του Αιγαίου, προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι που χαρακτήρισε άδικο.

Υπήρξε θετική απάντηση και ανταπόκριση του κ.Δένδια στο αίτημα του δημάρχου Σουφλίου, λέγοντας ότι άμεσα θα εξετάσει το ζήτημα και θα δώσει εντολή να συμπεριληφθεί και η περιοχή του Δήμου Σουφλίου στο πρόγραμμα κατασκευής ΣΟΑ. Να θυμίσουμε επίσης, ότι ο Παναγιώτης Καλακίκος διαμαρτυρήθηκε πριν λίγο καιρό και έθεσε το συγκεκριμένο θέμα και στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη που είχε επισκεφθεί τον Έβρο.