Πιερρακάκης: Το 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας

Πιερρακάκης: Το 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας

Στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, που βρέθηκε στην περιοχή μας για την Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Ο κ.Πιερρακάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τις μαθήτριες και τους μαθητές για το σχολείο τους, για το πώς αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες και τις προκλήσεις της τεχνολογίας και για το πώς ονειρεύονται το μέλλον τους.

Έγινε επίσης, μια πολύ ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την εθνική στρατηγική και την εκστρατεία ενημέρωσης για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, ακούγοντας τις απόψεις και τις προτάσεις των παιδιών.
Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr είναι ένα από τα εργαλεία της στρατηγικής μας, που εξασφαλίζει ότι κάθε περιστατικό βίας και εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον θα εξετάζεται άμεσα, σύμφωνα με συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Σπάμε τον κύκλο της σιωπής, προστατεύουμε κάθε παιδί.
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ξεναγήθηκε από τη Διευθύντρια του σχολείου, κ. Μανωλοπούλου, στα διδακτήρια και τα εργαστήρια της σχολικής μονάδας και δέχτηκε την απλόχερη φιλοξενία σε συμβολικά, τοπικά δώρα, αλλά και χειροποίητα εδέσματα, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου.
Είχε, δε, την ευκαιρία να κάνει διάλογο με στελέχη της Εκπαίδευσης, μιας και στην επίσκεψή του τον συνόδευε η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Κοσμίδου.
Η παρουσία του υπουργού Παιδείας στη
Σύνοδο των Πρυτάνεων της Αλεξανδρούπολης
Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που φιλοξενήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης είχε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει την από κοινού βούληση του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και των ακαδημαϊκών αρχών για διαρκή, ειλικρινή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία.
Όπως επεσήμανε: “Ο νόμος που πρόσφατα ψηφίσαμε για τα δημόσια Πανεπιστήμια αντανακλά την προσήλωσή μας στη διαρκή βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας των ΑΕΙ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις πρυτανικές αρχές για όλα τα επιμέρους ζητήματα: από τη γραφειοκρατία και η στέγαση των φοιτητών μέχρι τη μεγάλη εικόνα, δηλαδή την έμπρακτη στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων, αλλά και την ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης συνολικά.
Το πλάνο αναβάθμισης που νομοθετήσαμε για το ΔΠΘ θα εφαρμοστεί για όλα τα πανεπιστήμια, με προτεραιότητα τα περιφερειακά. Η στήριξή μας θα αποτυπωθεί και με επιπλέον δράσεις, όπως η ενίσχυση του φοιτητικού επιδόματος και η ήπια αύξηση των εισακτέων.
Στόχος μας είναι να έχουμε ακόμα καλύτερα, ακόμα πιο σύγχρονα, πιο εξωστρεφή και πιο ασφαλή δημόσια Πανεπιστήμια, που θα επενδύουν στη γνώση και θα διακρίνονται διεθνώς στην καινοτομία. Όλοι μαζί, χτίζουμε το αύριο της Ελλάδας με αυτοπεποίθηση”