Με τιμές και συγκίνηση η Αλεξανδρούπολη υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)Ι)

Με τιμές και συγκίνηση η Αλεξανδρούπολη υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)Ι)

Με τιμές αρχηγού κράτους και ιδιαίτερη συγκίνηση, η Αλεξανδρούπολη και ολόκληρος ο Έβρος υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία θα διανυκτερεύσει απόψε στην πόλη για να συνεχίσει αύριο το ταξίδι της προς το Παρίσι, για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η διαδρομή της στην Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε από την αρχή της Ιωακείμ Καβύρη και προς την παραλία, με πρώτη λαμπαδηδρόμο την Εβρίτισσαα Ολυμπιονίκη του Τάε κβο ντο Μόρφω Δροσίδου από την Ορεστιάδα.

Ακολούθησε ο μπασκετμπολίτσας Γιώργος Βαλαβανίδης Κυπελλούχος Ευρώπης το 1991 για την επόμενη διαδρομή με την φλόγα.

Αυτός έδωσε τη θέση του στην Γκιούλα Γεωργία, Ιατρό Βιοπαθολόγο, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Μικροβιολογίας, Ιατρικού Τμήματος, Α.Π.Θ.

Ακολούθησε η Τσώμου Μαρίνα, αθλήτρια και ενεργό μέλος του συλλόγου ΑμεΑ Κότινος), μαθήτρια του Ειδικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης (ΕΝΕΕΓΥΛ) με σύνδρομο down.

Τελευταίος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής του ακοντισμού Κώστας Γκατσιούδης από το Διδυμότειχο.

Αυτός έφτασε μέχρι τον Φάρο όπου είχε οργανωθεί η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας και άναψε τον βωμό όπου αυτή θα καίει απόψε.

Όλα αυτά εν μέσω χειροκροτημάτων από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και στην διαδρομή αλλά και στον Φάρο για να παρακολουθήσει και να τιμήσει την Ολυμπιακή Φλόγα.

Ήταν εκεί ο Γάλλος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, Ορεστιάδας Διαμαντής Παπαδόπουλος, Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο βουλευτπης Έβρου Τασπς Δημοσχάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Στέλιος Κατσογριδάκης, Βαγγέλης Πουλιλιός, Αντιδήμαρχοι, ο Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Υποσυράτηγος Κορρές, ο Αστυνομικός Διευθυντή Λάμπρος Τσιάρας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Δυνάμεων Έβρου Πασχάλης Χουρτερούδης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών Αρχών.

Ακολούθησε ο ύμνος των Ολυμπιακών Αγώνων και η έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας., ο Εθνικός Ύμνος της φετινής διοργανώτριας Γαλλίας και η έπαρση της γαλλικής σημαίας. και ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος και η έπαρση της ελληνικής σημαίας.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: “Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας που υποδεχόμαστε στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο την Ολυμπιακό Φλόγα. Εδώ στα σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία και την Ασία Την φλόγα που είναι σύμβολο της ειρήνης, της αλληλεγγύης και του αθλητισμού. Καλή επιτυχία Παρίσι”.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη που χαιρέτισε στα ελληνικά τους παρισταμένους με ένα “Καλησπέρα Αλεξανδρούπολη”.

Τους χαιρετισμούς έκλεισε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης.