Ορεστιάδα: Κοινή εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό και τη βία από τρία σχολεία

Ορεστιάδα: Κοινή εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό και τη βία από τρία σχολεία

Κοινή ενημερωτική εκδήλωση  συνδιοργανώνουν το 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, το 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας και το ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 18.00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ν.Ορεστιάδας με θέμα: «ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ».

Ο σχολικός εκφοβισμός και η βία μεταξύ ανηλίκων αποτελούν κοινωνικά φαινόμενα που στις μέρες μας έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις και αποτελούν αντικείμενο έντονου προβληματισμού για την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και κηδεμόνες και την Πολιτεία. Τα σχολεία 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας κατά το τρέχον σχολικό έτος διαμορφώσαμε ένα δίκτυο όμορων σχολείων και συνεργαζόμαστε για την υλοποίηση κοινών
δράσεων για τη συνεργασία των μαθητών/τριών μας, τη βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων και την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνουμε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 18.00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ν.Ορεστιάδας ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ».


Εισηγητές σχετικά με το θέμα θα είναι ο κ. Βραχιώλιας Στράτος (Ψυχολόγος), η κ.Μιχαλοπούλου Βασιλική (Ψυχολόγος), η κ.Μεμετζή Άννα (Δικηγόρος παρ ́ Αρείω Πάγω, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας) και η κ. Χατζάκη Πασχαλιώ (Αστυνόμος Α ́, Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας).
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και της βίας και η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων και της εκπαιδευτικής κοινότητας για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής της.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Οι διευθυντές/τριες των σχολείων

Μπαντούδη Φωτεινή (2οΓυμνάσιο Ορεστιάδας)

Κεφάλας Δημήτριος (3οΓυμνάσιο Ορεστιάδας)
Μπαχτσεβανίδου Αναστασία. (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας)