Νέος ιερέας χειροτονήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου

Νέος ιερέας χειροτονήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου

Χειροτονία νέου ιερέα, του Διάκονου Πέτρου Παρτακελούδη, είχαμε στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της παραμεθόριας κωμοπόλεως των Καστανεών  το Σάββατο της Ε! Εβδομάδος των Νηστειών από ετών τιμάται η Φοβερά Προστασία της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους, καθ’  όσον εκεί φυλάσσεται αντίγραφο της εν Αγίω Όρει πρωτοτύπου εικόνος της ”Φοβεράς Προστασίας”. Κατά τα ειωθότα, προσήλθε και φέτος ο οικείος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ιερούργησε παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος και χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Πέτρο Παρτακελούδη, ο οποίος ακούει στο όνομα του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κυρού Πέτρου του Ζ’  (1997- 2004), καθώς φέτος συμπληρώνεται εικοσαετία από το τραγικό τέλος του (11-09-2004).

Με τον αείμνηστο Πατριάρχη Πέτρο ο Ποιμενάρχης μας συνεδέετο δια μακράς και ειλικρινούς φιλίας. Εκκλησιάσθησαν επ’ ευκαιρία ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Βαρδής Χαρκιανάκης, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Καστανεών Ιωάννης Τσιρούδης και αντιπροσωπείες πολιτιστικών συλλόγων της κωμοπόλεως.

Ο νέος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας είναι γέννημα και θρέμμα της Νέας Ορεστιάδος, με καταγωγή από το Κάραγατς (την Παλαιά Ορεστιάδα). Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται στις διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Την 3η του μηνός Απριλίου ε.έ., Τετάρτη της Γ!  Εβδομάδος των Νηστειών, εκάρη μικρόσχημος μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης-Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας, υπό την πνευματική καθοδήγηση του Ηγουμένου αυτής Αρχιμ. Βαρθολομαίου Αστεριάδη και την Παρασκευή της αυτής εβδομάδος χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος κατά τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.