Ιδανικό ξεκίνημα στα μπαράζ ανόδου Γ’ εθνικής ο Ορέστης Ορεστιάδας, 2-0 εκτός έδρας τον Βώλακα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδανικό ξεκίνημα στα μπαράζ ανόδου Γ’ εθνικής ο Ορέστης Ορεστιάδας, 2-0 εκτός έδρας τον Βώλακα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδανικό ξεκίνημα χθες για τον Ορέστη Ορεστιάδας στα μπαράζ ανόδου για την Γ’ εθνική, αφού στο πρώτο του παιχνίδι και μάλιστα εκτός έδρας στον Βώλακα Δράμας, κέρδισε την τοπική Δόξα με 2-0 και έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο.

Η ομάδα του Έβρου παρά τις σημαντικότατες απουσίες των Κομεσίδη, Τζελέπη και Θάνου (οι δυο τελευταίοι είχαν αποβληθεί στον τελικό του Κυπέλλου με την Αλεξανδρούπολη), πέτυχε τα δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και κατέκτησε τρεις πολύτιμους βαθμούς κάνοντας το πρώτο σημαντικό “βήμα” για την άνοδο στη Γ’ εθνική.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Μυλωνά απείλησαν στο 14΄, όταν σε ωραία σέντρα του Τζαμπάζη από τα αριστερά, ο Άρμεν έπιασε πολύ ωραία κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ από το δοκάρι του Παναγιώτου.

Στο 22′ από καλοχτυπημενο φάουλ του Ανδρεάδη η μπάλα δεν έφυγε μακριά από τους αμυντικούς, αυτή έφτασε στον Λαζαρίδη που σούταρε και η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού. Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και της ομάδας του, γράφοντας το 0-1 στέλνοντας από την άλλη τον έμπειρο Παγκάκη.

Στο 32′ ο Δράμπαλης βρήκε τον Άρμεν που σουταρε ένα ψιλοκρεμαστό σουτ που πέρασε μόλις πάνω από το δοκάρι του Παναγιώτου. Στο 43′ φάουλ από καλή θέση του Σταμπουλή πέρασε ψηλά άουτ με τον Ορέστη να απειλεί με τον Λαζαρίδη στο 45΄με το σουτ του εκτός περιοχής να περνά μόλις άουτ. Οι δυο ομαδες πήγαν ωστόσο στα αποδυτήρια με δυο γκολ διαφορά όταν από λάθη της άμυνας του Βώλακα τα εκμεταλλεύτηκε ο Σταματόπουλος που τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Παγκάκη κάνοντας το 0-2 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος ο Ορέστης έλεγξε τον αγώνα και δεν απειλήθηκε, στο 54′ πολύ ωραία προσπάθεια του Λαζαρίδη μετά από ωραίο στοπάρισμα του MVP της αναμέτρησης Λαζαρίδη το δυνατό συρτό σουτ του εκτός περιοχής πέρασε μόλις άουτ. Στο 57′ η Δόξα είχε μια καλή φάση να μειώσει το σκορ αλλά το σουτ του ανενόχλητου Καρπιτσάρη λίγο πίσω από το πέναλτι πέρασε άουτ.

Στο 77′ σε αντεπίθεση του Ορέστη ο Χριστοφορίδης θα βρεί τον Λαζαρίδη που με το αριστερό θα δώσει ασίστ στον αμαρκάριστο στην μικρή περιοχή Καπουσούζη, που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα θα βρει το κάθετο δοκάρι. Στο τέλος ο Βώλακας πίεσε και στο 86′ από κόρνερ του Σταμπουλή το σουτ του Σιγγου πέρασε άουτ χωρίς να μπορέσει να κάτι περισσότερο.

Την Τετάρτη για την 2η αγωνιστική ο Ορέστης έχει ρεπό και την επόμενη Κυριακή φιλοξενεί τον Ηρακλή Αμμουδιάς, σε ένα ματς που αν κερδίσει θα κάνει αποφασιστικό βήμα ανόδου.

Διαιτητές οι Ασλανίδης, Τραούδας και Μαυρογιώργης από την ΕΠΣ Πιερίας.

ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ (Ροδίτης): Παγκάκης, Μαρκόπουλος, Καρπιτσαρης, Μποσκοψιου, Κασσός, Βασιλειάδης, Γ. Σίγγος, Δράμπαλης, Αλ. Αρμεν, Ηλ. Σταμπουλής, Μαλίκης.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Μυλωνάς): Παναγιώτου, Πεταλωτής (77′ Καπουσούζης), Λιάνας, Ασπιώτης, Γκουντενούδης, Πετρόπουλος, Χριστοφορίδης (89′ Τσομπανούδης), Ανδρεάδης, Λαζαρίδης (82′ Αλή Κοτζά), Σταματόπουλος, Θέμελης

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ από το STAR Β. Ελλάδος

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:
Άρης Πετεινού – Ηρακλής Αμμουδιάς 2-0 (35′ Χριστοφορίδης, 90+5′ Κουτσομιχάλης)
Δόξα Βώλακα – Ορέστης Ορεστιάδας 0-2 (23′ πεν. Λαζαρίδης, 45+1′ Σταματόπουλος)
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – Ορφέας Ελευθερούπολης 0-0
Ρεπό: Νίκη Ευκαρπίας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 1 ΑΓΩΝΑ)
1. Ορέστης Ορεστιάδας 3 (2-0)
2. Άρης Πετεινού 3 (2-0)
——————————————-
3. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 1 (0-0)
——————————————-
4. Ορφέας Ελευθερούπολης 1 (0-0)
5. Νίκη Ευκαρπίας 0 (0-0)*
6. Ηρακλής Αμμουδιάς 0 (0-2)
7. Δόξα Βώλακα 0 (0-2)
Οι ομάδες που έχουν κάνει το ρεπό τους

Πηγή: trakisports.gr