Όροι και ερωτήματα για το δάνειο 65.000 ευρώ που παίρνει η ΤΙΕΔΑ απ’ την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου

Όροι και ερωτήματα για το δάνειο 65.000 ευρώ που παίρνει η ΤΙΕΔΑ απ’ την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ιαματικής Επιχείρησης Αλεξανδρούπολης ( ΤΙΕΔΑ ΑΕ) στη συνεδρίαση της 05/2/2018  και το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης : “Έγκριση όρων λήψης δανείου από την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου”, έγιναν γνωστοί οι όροι του δανείου ύψους 65.000 ευρώ για το οποίο σας είχε ενημερώσει το Evros-news.gr.

Οι όροι ψηφίσθηκαν ομόφωνα απο 7 μέλη σε σύνολο 9 συμβούλων (δυο απουσίες Γουμεβνίδης, Καραμπατζάκη) και το ποσό του δανείου θα ανέρχεται σε 65.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια του δανείου θα είναι 4ετής (48 μήνες).
  • Η μηνιαία τοκοχρεωλυτική δόση θα ανέρχεται στο ποσό των 1.636,11 ευρώ.
  • Το επιτόκιο εκτοκισμού του δανείου θα είναι 9,60% σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου.
  • Η συνολική επιβάρυνση για την επιχείρηση θα είναι απο τους τόκους 13.533.28 ευρώ    (48χ1.636,11=78.533,28-65.000,00 ).
  • Για εξασφάλιση της τράπεζας εκχωρούνται τα ενοίκια που εισπράττει η ΤΙΕΔΑ απο τα ακίνητα -φιλέτα ( ΑΡΓΩ,ΧΑΡΑΜΑ,ΠΑΡΚΟ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δάνειο 65.000 ευρώ αποφασίστηκε να ζητήσει η ΤΙΕΔΑ απ’ την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται από την συγκεκριμένη εξέλιξη είναι πολλά και χρήζουν απάντησης-διευκρίνησης απο τον πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη που παραμένει… κρυμμένος όλο αυτό το διάστημα και αν απαντάει σε τίποτα.
  1. Γιατί δανείζεται η ΤΙΕΔΑ ΑΕ αν και είναι κερδοφόρα επιχείρηση;
  2. Γιατί το επιτόκιο είναι “τσιμπημένο” σύμφωνα με τα επιτόκια χορηγήσεων που έχουν σήμερα οι Τράπεζες;
  3. Ζητήθηκαν ή όχι προσφορές από τις άλλες τράπεζες της πόλης και με ποιά διαδικασία;
  4. Οι εξασφαλίσεις (εκχώρηση ενοικίων ) μήπως είναι υπερβολικές και στερούν απο την επιχείρηση πόρους απαραίτητους για την λειτουργία της;
  5. Λόγω της επιβάρυνσης απο το δάνειο θα αυξηθούν η όχι τα τιμολόγιά της σε δημοτικό κάμπινγκ και δημοτική πλαζ αλλά και στην Γιορτή Κρασιού;
  6. Μια και αναφέραμε την Γιορτή Κρασιού, ακόμα εκκρεμεί η ενημέρωση των δημοτών για τον απολογισμό της περσινής Γιορτής Κρασιού, αλλά και η πλήρης δημοσίευση του ισολογισμου της ΤΙΕΔΑ για το 2016.
Οι δημότες περιμένουν απαντήσεις και φυσικά εκτός του κ.Αρβανιτίδη και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης που τον διόρισε και τον στηρίζει απόλυτα, θα πρέπει να πάρει θέση για όλα αυτά.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΔΑΝΕΙΟ ΤΙΕΔΑ