Τις υποσχέσεις για χιλιάδες θέσεις εργασίες που έλεγε πριν 5 χρόνια επαναλαμβάνει ο Β.Λαμπάκης

Τις υποσχέσεις για χιλιάδες θέσεις εργασίες που έλεγε πριν 5 χρόνια επαναλαμβάνει ο Β.Λαμπάκης

Τις υποσχέσεις που έδινε και πριν 5 χρόνια, για δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας με αξιοποίηση του λιμανιού, συγκεκριμένα το 2013 που ήταν και τότε ένας χρόνος πριν τις δημοτικές εκλογές, επανέλαβε χθες ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Μετά την συνάντηση του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Θανάση Σχίζα, παρουσία του Προέδρου του ΟΛΑ Χρήστου Δούκα κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Αλεξανδρούπολη,  κ.Λαμπάλης άρχισε και πάλι να τάζει… χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σχεδόν έλυσε το πρόβλημα της ανεργίας στην Αλεξανδρούπολη, όπως έκανε και το 2013.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη, τόμισε πως αντικείμενο της επίσκεψης και συνάντησης ήταν το διεθνές εμπορευματικό κέντρο που προγραμματίστηκε να ιδρυθεί μεταξύ του λιμανιού και του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Σχίζας επανέλαβε ότι ο σχεδιασμός είναι μέχρι το τέλος του 2018 να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και στο πρώτο εξάμηνο του 2019 να αναδειχθεί ο επενδυτής που θα αναλάβει το έργο.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εκτιμά ότι η δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου θα προκαλέσει τουλάχιστον 1.500 θέσεις εργασίας στην Αλεξανδρούπολη και δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και τις 2.000! Συνδύασε μάλιστα και το έντονο ενδιαφέρον Ολλανδών επενδυτών που ενδιαφέρονται για την κατασκευή θερμοκηπιακών  εγκαταστάσεων στην περιοχή του γεωθερμικού πεδίου της Τραϊανούπολης, για την παραγωγή λαχανικών που θα προκαλέσει άλλες 350 θέσεις εργασίας, με δέσμευση των επενδυτών να τις καλύψουν με προσωπικό που θα προσλάβουν κατά το μεγαλύτερο μέρος, από την Τραϊανούπολη και την Αλεξανδρούπολη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ στον STATUS 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη

Τα ίδια υπόσχονταν ο Βαγγέλης Λαμπάκης και το 2013

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, πριν από 5 χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2013, σε συνέντευξη Τύπου, δήλωνε ότι βρήκε Γερμανούς επενδυτές που τους πήγε στον τότε Πρωθπουργό Αντώνη Σαμαρά και υπουργούς, οι οποίοι μετην επένδυση τους στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στη ζώνη του λιμανιού, θα δημιουργούσαν 2.500 θέσεις εργασίας!!!

Όσες είπε και χθες δηλαδή μιλώντας στον Σταύρο Αποστολίδη και τον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2. Το δούλεμα και ο… σανός δηλαδή πάει σύννεφο από τον κ.Λαμπάκη, αλλά κανένας φυσικά δεν τον πιστεύει πλέον. Ούτε ο ίδιος το πιστεύει άλλωστε.

Εκείνη η σχεδιαζόμενη επένδυση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τη γύρω περιοχή που ο ίδιος έλεγε ότι εξασφάλισε, παρουσιάζοντας έγγραφο (όπως έκανε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο με την πρόταση Ολλανδών επενδυτών για θερμοκήπια) με ημερομηνία 18/06/2013 και τίτλο: “Πρώτη Φάση βιώσιμης (μονάδας) μεταποίησης βιομάζας 660.000 τόνων αχύρου και σπόρων κάνναβης“. Το έγγραφο έχει συνταχθεί από την εταιρεία μελετών WSP Invest & Development AG.

Η πρώτη ύλη, βιομάζα, θα μεταφέρεται με πλοία στην Αλεξανδρούπολη όπου θα υφίσταται κατεργασία. Τα τελικά προϊόντα θα είναι συστατικά υγιεινών τροφίμων, φαρμακευτικά προϊόντα μεγάλης αξίας, ζωοτροφές, ίνες υφαντουργίας, ενώ τα κατάλοιπα της επεξεργασίας θα μπορούν να υποστούν περαιτέρω επεξεργασία και να μετατραπούν σε λίπασμα, χώμα τύπου κομπόστ (Terra Preta), κλπ.

Η παραγωγική διαδικασία του βιομηχανικού συγκροτήματος θα δημιουργήσει 660 θέσεις εργασίας, ενώ θα δημιουργηθούν επιπλέον 1.500 θέσεις εργασίας σε βοηθητικές επιχειρήσεις που αναμένεται να ακολουθήσουν.

Τί θα δούμε και θα ακούσουμε ακόμα από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές και βλέπει και ο ίδιος ότι νο… περίπατος που υποστήριζε με αλαζονικό τρόπο ότι θα κάνει, δεν πρόκειται να υπάρξει. Έχει να ξαναυποσχεθεί έργα και επενδύσεις, που θα “εξαφανίσουν” την ανεργία σε Αλεξανδρούπολη και ολόκληρο το νομό.

Μιλάμε για τόνους σανό ή… σλάμα όπως το λέμε στον Έβρο και όποιος “τσιμπήσει” και τον πιστέψει.