Αμερικανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι, αλλά η Αθήνα κάνει… καθυστερήσεις

Αμερικανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι, αλλά η Αθήνα κάνει… καθυστερήσεις

Το σημαντικό ενδιαφέρον που υπάρχει από πολλές χώρες του εξωτερικού για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ με τον Εμπορικό Ακόλουθο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Bryan Larson.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΜΑXIMUM FM 93,6» και τον δημοσιογράφο Δ.Κολιό, ο κ.Χατζημιχαήλ επεσήμανε για την συζήτηση που είχε με τον κ.Λάρσον στο κτίριο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα ότι αυτή επικεντρώθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την σημαντική γεωστρατηγική και οικονομική του σημασία. «Την συνάντηση μας μονοπώλησε η Αλεξανδούπολη, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι έχουμε την μετατροπή της πόλης μας σε ενεργειακό κόμβο διεθνών συμφερόντων και παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Φαίνεται ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον και από τους Αμερικανούς για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι μεγάλο».

Δεν παρέλειψε πάντως να εκφράσει την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις που χρόνια τώρα υπάρχουν από την Πολιτεία στο συγκεκριμένο θέμα, αφού όπως τόνισε: «Οι εξελίξεις πρέπει να τρέξουν, αλλά δυστυχώς υπάρχει μια κωλυσιεργία από τα κεντρικά του ελληνικού κράτους, την Αθήνα δηλαδή. Αν υπάρξει η πολιτική βούληση και ληφθούν αποφάσεις για την δημιουργία ελεύθερης οικονομικής ζώνης στο λιμάνι, αυτό θα πυροδοτήσει πιστεύω μια σειρά πολύ σημαντικών εξελίξεων για την οικονομία της περιοχής μας».