Τοψίδης για Δημόσιο ΚΤΕΟ Ορεστιάδας: “Θα δοθεί σε ιδιώτη, αδύνατο να επιβάλουμε χαμηλές τιμές” (ΒΙΝΤΕΟ)

Τοψίδης για Δημόσιο ΚΤΕΟ Ορεστιάδας: “Θα δοθεί σε ιδιώτη, αδύνατο να επιβάλουμε χαμηλές τιμές” (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κλειστό από το 2021 Δημόσιο ΚΤΕΟ Ορεστιάδας και η απόφαση της περιφερειακής διοίκησης του Χριστόδουλου Τοψίδη να το νοικιάσει σε ιδιώτες, συζητήθηκε στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Την Ερώτηση υπέβαλλε ο Στέργιος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων στον κ.Τοψίδη ότι η απόφαση να δοθεί σε ιδιώτες το Δημόσιο ΚΤΕΟ Ορεστιάδας με την χρόνια υποστελέχωση, την απαξίωση των υπηρεσιών, μόνο στόχο έχει να ενισχύσει το κέρδος επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των αναγκών και της εξυπηρέτησης των πολιτών. Το συγκεκριμένο ΚΤΕΟ έχει μεγάλη αξία όσον αφορά τα μηχανήματα και το μέρος που βρίσκεται και πως η σκέψη της διοίκησης είναι να το νοικιάσει με το αστείο ποσό των 500 ευρώ, όταν η  εισήγηση της υπηρεσίας αλλά και με βάση τις αντικειμενικές αξίες, είναι 6.000 ευρώ.

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης κ.Τοψίδης επεσήμανε ότι στην την Περιφέρεια λειτουργούν μόνο δύο Δημόσια ΚΤΕΟ αυτή την στιγμή, στην  Δράμα και την Ξάνθη που άρχισε από τον περασμένο Νοέμβριο και λειτούργησε για ένα διάστημα  και της Κομοτηνής. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και συνθήκες για την λειτουργία του ΚΤΕΟ στην Ορεστιάδα και γ’  αυτό απόφαση είναι να δοθεί με ενοικίαση σε ιδιώτη για να το λειτουργήσει. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: “Η εκμίσθωση θα φέρει έσοδα στην Αντιπεριφέρεια Έβρου και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως θα λύσει το πρόβλημα για τους επαγγελματίες της περιοχής που ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας στην Αλεξανδρούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Διοίκηση Τοψίδη: Παραχωρούν σε ιδιώτες το δημόσιο ΚΤΕΟ Ορεστιάδας -Αποφασίζεται Πέμπτη ο διαγωνισμός δημοπρασίας

Οι υπάλληλοι έκαναν αυτή την εισήγηση  αν θα γινόταν πώληση και η αντικειμενική αξία είναι όντως 6.000 ευρώ. Γι’ αυτό θα βάλουμε μια μεγάλη εγγυητική σε αυτόν που θα αναλάβει μηχανήματα. Τα 500 ευρώ ενοίκιο είναι ψέμα. Θα ξεκινήσει περίπου 1.500 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 5 με 6.000 ευρώ στον πλειστηριασμό”.

Κουρτίδης: Να νοικιαστεί, αλλά να εξασφαλίσουμε

δέσμευση για χαμηλές τιμές στους πολίτες

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, που κατάφερε τον περασμένο Νοέμβριο και λειτούργησε το Δημόσιο ΚΤΕΟ την περιοχή του, σε αντίθεση φυσικά με τον συνάδερφο του Δημήτρη Πέτροβιτς στον Έβρο που ούτε και στο θέμα αυτό κατάφερε να δώσει κάποια λύση, όπως και σε πολλά ακόμα άλλωστε, πήρε τον λόγο στη συνέχεια. Επεσήμανε ότι όπου δεν υπάρχουν δημόσια ΚΤΕΟ τα ιδιωτικά έχουν πολύ υψηλότερες τιμές. Ενώ η τιμή 40 ευρώ στα Δημόσια, στα ιδιωτικά είναι πολύ υψηλότερα οι τιμές. Ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν Δημόσια. Όπως είπε στον Περιφερειάρχη:

Δεν διαφωνώ να μισθώσουμε το ΚΤΕΟ Ορεστιάδας, αλλά να ορίσει η Περιφέρεια χαμηλές τιμές και  να χρεώνει ο ιδιώτης 40 ευρώ στον κόσμο της Ορεστιάδας και όχι 100 ευρώ. Επίσης στην Ξάνθη έχουμε χαμηλές τιμές για ανέργους. Να γίνει αυτό και στη ν Ορεστιάδα. Δεν διαφωνώ να δοθεί σε ιδιώτη, αλλά να υπάρχουν χαμηλές τιμές για τους πολίτες και να μην πληρώσουν υπερβολικά ποσά. Ζητώ να δεσμευθεί ο Περιφερειάρχης ότι θα υπάρχουν και οι κατώτατες τιμές που προβλέπονται από το υπουργείο.  Έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε χαμηλότερες τιμές και να το επιβάλλουμε στον ιδιώτη είπε ο κ.Κουρτίδης. .

Απαντώντας όμως ο Χριστόδουλος Τοψίδης όχι μόνο απέρριψε την πρόταση, αλλά ανέβασε και τον τόνο της φωνής του, λέγοντας ότι του ζητάει ο κ.Κουρτίδης να κάνει κοινωνική πολιτική με ειδικές τιμές για ανέργους και χαμηλές για όλους, κάτι που θα έκανε καλό στην διοίκηση του αν το αποφάσιζε. Όμως δεν θα το κάνει και γιατί δεν μπορεί να το επιβάλλει στον ιδιώτη γιατί θα του δημιουργήσει προβλήματα, αλλά και επειδή όπως είπε η χώρα μας έφτασε εδώ που έφτασε με αυτές τις… πολιτικές από διάφορα κόμματα και κυβερνήσεις. Είπε χαρακτηριστικά:

“Θα δημιουργούσαμε στον ιδιωτικό τομέα προβλήματα. Έφτασε όμως η χώρα μας εδώ που έφτασε με αυτές τις πολιτικές. Ε, όχι λοιπόν. Μέχρι εδώ πέρα. Στοπ. Η δική μας διοίκηση δεν τα σηκώνει αυτά τα πράγματα. Αυτή είναι η απάντηση μου”. 

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης είπε προς τον κ.Κουρτίδη: “Ήδη στην Ορεστιάδα λειτουργούν δυο ιδιωτικά ΚΤΕΟ, άρα υπάρχει ανταγωνισμός. Δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε σε έναν διαγωνισμό ότι ο ιδιώτης που θα το εκμισθώσει θα δίνει φθηνότερες τιμές, γιατί αλλάζουν οι τιμές σε διάφορα υλικά και εργασίες.

Λέτε να κάνουμε κοινωνική πολιτική. Πολύ θα ωφελούσε την διοίκηση μας αυτό. Δωρεάν όσοι έχουν κάτω από 5.000 εισόδημα, δωρεάν πολύτεκνοι, δωρεάν ΑΜΕΑ και όλα αυτά τα πράγματα. Θα δημιουργούσαμε στον ιδιωτικό τομέα προβλήματα. Έφτασε όμως η χώρα μας εδώ που έφτασε με αυτές τις πολιτικές. Ε, όχι λοιπόν. Μέχρι εδώ πέρα. Στοπ. Η δική μας διοίκηση δεν τα σηκώνει αυτά τα πράγματα. Αυτή είναι η απάντηση μου”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ