Νέα διοίκηση στον Σύλλογο “Αινήσιο Δέλτα” – Το διαχρονικό πρόβλημα με τις καλύβες όμως παραμένει

Νέα διοίκηση στον Σύλλογο “Αινήσιο Δέλτα” – Το διαχρονικό πρόβλημα με τις καλύβες όμως παραμένει

Νέα διοίκηση μέσα σε λίγους μήνες απέκτησε ο Σύλλογος “Αινήσιο Δέλτα”, οι καλυβιέρηδες και ψαράδες που δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου.

Αν και τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την παραίτηση του τότε Προέδρου Πάρη Παπαδάη εκλέχθηκε διοίκηση με Πρόεδρο τον κ.Σωτηρίου, στα μέσα του Απριλίου παραιτήθηκε και μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα έγιναν εκλογές και προέκυψε νέο διοικητικό σχήμα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι μόνο ένα μέλος από το προηγούμενο Δ.Σ., ο Χρήστος Πασχαλάκης, παρέμεινε και στη νέα σύνθεση της διοίκησης, την οποία αποτελούν οι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΟΥΣΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΜΗΛΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΠΟΓΑΤΣΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΥΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΑΝΕΣΤΗΣ ΕΞΑΜΕΛΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ: ΚΕΠΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ: ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Καμιά οριστική λύση στο διαχρονικό πρόβλημα
με τη νομιμοποίηση των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου
Το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει και η νέα διοίκηση, είναι η διαχρονική εκκρεμότητα με τη νομιμοποίηση των καλυβών που βρίσκονται στο Δέλτα του Έβρου και ακόμα δεν έχει λυθεί με την έκδοση του απαραίτητου Προεδρικού Διατάγματος. Η παράταση για άλλο έναν χρόνο της  αναστολής κατεδαφίσεων των  κατασκευών που υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή και έχουν κριθεί παράνομες, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να βρίσκονται αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη, να σέρνονται στα δικαστήρια και να τους επιβάλλονται μεγάλα χρηματικά πρόστιμα εξέπνευσε στις 31 Δεκεμβρίου. Ακόμα δεν έγινε τίποτα, αλλά έτσι και αλλιώς αυτό θα είναι μια προσωρινή λύση και πάλι, αφού η οριστική λύση είναι η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Αυτό όμως για να γίνει, θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις προστατευόμενες περιοχές και χρόνια τώρα καθυστερεί.
Αν και όλοι τονίζουν και αποδέχονται ότι πρόκειται για μια περιοχή Εθνικής Σημασίας και οι παραμονή των καλυβών με νομιμοποίηση τους επιβάλλεται λόγω της γειτνίασης με την Τουρκία, λύση ακόμα δεν έχει δοθεί. Τα μέλη του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” ήλπιζαν ότι ο πρώην Πρόεδρος τους δικηγόρος Πάρης Παπαδάκης, τώρα που έγινε βουλευτής με την “Ελληνική Λύση”, αξιοποιώντας και την θέση που είχε στον σύλλογο και μέσα από αυτόν αναδείχθηκε σε διάφορες κινητοποιήσεις, αλλά και χάρη στην τεράστια δική τους στήριξη και τον αγώνα που έδωσαν προεκλογικά υπέρ του, θα έκανε “σημαία” της παρουσίας του στην Βουλή την επίλυση του συγκεκριμένου διαχρονικού προβλήματος τους. Θ επέμενε προς κάθε κατεύθυνση τώρα που έχει θεσμικό ρόλο, στην οριστική λύση του σοβαρού ζητήματος που ταλαιπωρεί τους καλυβιέρηδες.
Περισσότερο όμως κάνουν Ερωτήσεις ή επαφές για να βρεθεί λύση άλλοι συνάδερφοι του κυβερνητικοί βουλευτές, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα πάντως, ενώ ο κ.Παπαδάκης δεν φροντίζει μέχρι τώρα να δείχνει την γνωστή του… μαχητικότητα, με μπροστάρη και το κόμμα του Βελόπουλου, ώστε να πιέσει για ένα θέμα εθνικής σημασίας.