Την μία τους επιτίθεται, την άλλη τους αγκαλιάζει χαμογελαστός

Την μία τους επιτίθεται, την άλλη τους αγκαλιάζει χαμογελαστός

Μας έχει μπερδέψει ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Έδωσε δυο επίσημες συνεντεύξεις τύπου κατά τους τελευταίους μήνες και ήταν λάβρος εναντίον της Κυβέρνησης, για μια σειρά αποφάσεων που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Μεταξύ άλλων και για το θέμα των σκουπιδιών. Προχθές στην Καβάλα, φωτογραφήθηκε χαμογελαστός και αγκαλιά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελο, σε ημερίδα για την… διαχείριση των απορριμάτων. 

Να ήταν μόνο αυτό; Πρωτοστατεί στις αντιδράσεις για την κατασκευή σταθμού διοιδίων στη Μέστη, ζητάει να υπαρξουν δυναμικές αντιδράσεις και όταν γίνεται η κινητοποίηση της Περιφέρειας και των φορέων στο χώρο κατασκευής τους, είναι… εξαφανισμένος.

“Φωνάζει” για την ανάγκη αυτονόμησης και ενίσχυσης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, αλλά στην εντυπωσιακή κινητοποίηση των κατοίκων του κεντρικού και βορείου Έβρου, λάμπει δια της απουσίας του και δεν βρίσκεται στην εξέδρα ανάμεσα στους δημάρχους Διδυμοτείχου, Σουφλίου και τους εκπροσώπους των φορέων.

Δήμαρχος στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού Έβρου, με τρία χρόινια ήδη θητεία,  μια μέρα μετά τον επίσημο απολογισμό για το 2016 στο δημοτικό συμβούλιο, καλεί τους δημοσιογράφους σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Κι εκεί το… όραμα του για την Ορεστιάδα, μια πόλη με τεράστιες δυνατότητες και δυναμική, είναι κατά τον ίδιο οι… πιστοποιήσεις των παιδικών χαρών, οι ασφαλτοστρώσεις στο αστικό κέντρο της πόλης,  η διαχείρηση των αδέσποτων και η κατασκευή κυνοκομείου, η αμμοληψία και η οικονομική κατάσταση της Διαδημοτικής Επιχείρησης. Καθώς επίσης και η θετική του στάση στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον Ζεόλιθο των Πετρωτών, με μηδαμινό όφελος για το χωριό, την περιοχή και το νομό.

Πάντως για την φωτογραφία, τις αγκαλιές με τον Αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Φάμελο και τα γελάκια, υπάρχει εξήγηση. Έχουν και οι δυο κοινή φίλη την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσσα Γκαρά.