Κλείνουν ή υποβαθμίζουν νηπιαγωγείο σε Διδυμότειχο και δημοτικό στη Λεπτή. Έντονες αντιδράσεις

Κλείνουν ή υποβαθμίζουν νηπιαγωγείο σε Διδυμότειχο και δημοτικό στη Λεπτή. Έντονες αντιδράσεις

Κλείνουν ή υποβαθμίζουν σχολεία στο νομό Έβρου, προκαλώντας άμεσες και έντονες αντιδράσεις από δημάρχους, δασκάλους και γονείς, που βλέπουν να απαξιώνεται ακόμα περισσότερο η εθνικά ευαίσθητη πςεριοχή μας και στο νευραλγικό και ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Διδυμοτείχου έστειλε επιστολή τόσο στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου, όσο και στο γραφείο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΑΜΘ, αντιδρώντας στην πρόταση για αναστολή λειτουργίας του 1ου νηπιαγωγείου Διδυμοτείχου, που έγινε από το περιφερειακό υπηρεσιακό συμβούλιο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ).

Στην επιστολή που υπογράφουν η Πρόεδρος Βάγια Καραφείζη και η Γενική γραμματέας Αποστολία Σαββαλάκη, αναφέρεται ότι:  “Κυρία Δ/ντρια Α΄/θμιας Εκπ/σης Ν,Έβρου πληροφορηθήκαμε πως μετά το τελευταίο ΠΥΣΠΕ έγινε πρόταση να τεθεί σε αναστολή το 1ο νηπιαγωγείο Διδυμοτείχου.
Τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Διδυμοτείχου τον βρίσκει αντίθετο σε μια οριστική πρόταση της Διοίκησης στο θέμα αυτό.
Παρακαλούμε να εξετάσετε το θέμα λαμβάνοντας υπ όψη και τα εξής δεδομένα:
Α) Φέτος για πρώτη χρονιά έγιναν πιο μπροστά οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και αρκετοί γονείς ίσως δεν το πληροφορήθηκαν έγκαιρα.
Β)Οι εγγραφές των παιδιών των στρατιωτικών κατά πλειοψηφία γίνονται τον Σεπτέμβριο .
Γ)Είναι το μοναδικό νηπιαγωγείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
Δ)Τον οριακό αριθμό νηπίων και προνηπίων που ήδη έχουν κάνει εγγραφή και τα 3 ή 4 παιδιά που υπολείπονται δεν είναι ανέφικτος αριθμός για να συμπληρωθούν.
Ε)Τον υποβιβασμό που ήδη έχει γίνει στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.
ΣΤ) Παρακαλούμε για τους παραπάνω λόγους να εξετάσετε θετικά το θέμα του 1ου Νηπιαγωγείου Διδυμοτείχου και να μην τεθεί σε αναστολή.

Έντονη αντίδραση Μαυρίδη στην υποβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Λεπτής

Την έντονη ιαι άμεση αντίδραση του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, προκάλεσε η πληροφορία ότι υποβαθμίζεται το Δημοτικό σχολείο του χωριού Λεπτή και από 3/θεσιο μεταρρέπεται σε 2/θεσιο, αν και είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις στον ίδιο ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Σχολιάζοντας στην προσωπική του σελίδα στο fracebook το θέμα και τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο σχολείο, έστειλε το… μήνυμα ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις: “ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ,ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΝΥΧΤΑ,ΠΑΡ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ,ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ Δ Υ Ν Α Μ Ι Κ Α.Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ…ΕΛΑΤΕ ΝΑ «ΑΝΤΑΜΩΣΟΥΜΕ» ….ΚΥΡΙΟΙ(;;)”

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ Παναγιώτη Κεραμάρη και απαίτησε να μην υπάρξει υποβάθμιση του σχολείου.