Τα σαπούνια Σαμοθράκης κατακτούν και τις διεθνείς αγορές

Τα σαπούνια Σαμοθράκης κατακτούν και τις διεθνείς αγορές

Όλο και περισσότερα προϊόντα από τη Σαμοθράκη καταξιώνονται στις αγορές εκτός των ορίων του νησιού αλλά και του νομού Έβρου γενικότερα. Κρασί , λάδι , τυρί, γλυκά, ζυμαρικά, κρέας και μάλιστα πολλά από αυτά έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς.


Στο όμορφο νησί μια νέα προσπάθεια ενός Σαμοθρακίτη, του Κυριάκου Ζολώτα μπαίνει με αξιώσεις στην αγορά σαπουνιού και ανοίγει τα φτερά του για το εξωτερικό μέσω της ιστοσελίδας του www.sapon-soaps.com/ αλλά και της σελίδας www.etsy.com/shop/SaponSoapsShop μέσω της οποίας διαθέτει τα προϊόντα του.


Μιλώντας για το εγχείρημα του επισημαίναι ότι τα σαπούνια τα φτιάχνει ο ίδιος από αγνά υλικά Σαμοθράκης. Ξεκίνησε το 2010 αρχικά για καθαρά βιοποριστικούς λόγους παράλληλα και με άλλες καλλιέργειες στο νησί. Στην πορεία αφιερώθηκε περισσότερο στην κατασκευή σαπουνιού το οποίο βρήκε πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό.


Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε ήταν η δημιουργία δικής του συνταγής. Για το λόγο αυτό παρακολούθησε πολλά σεμινάρια από ειδικούς πριν καταλήξει. Μια ακόμα δυσκολία ήταν η εύρεση του αρχικού κεφαλαίου για τον εξοπλισμό που χρειάζονταν. Οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν και τώρα με την νέα ιστοσελίδα του ,πλέον έχει διεθνή παρουσία στο χώρο.


Στόχος του ο εμπλουτισμός των ειδών που παράγει τόσο σε κωδικούς σαπουνιών όσο και σε νέα είδη. ( Βάμματα, κεραλοιφές , κρέμες κτλ).