Παναγιώτης Παππάς για αποκατάσταση ζημιών στη Σαμοθράκη: “Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος”

Παναγιώτης Παππάς για αποκατάσταση ζημιών στη Σαμοθράκη: “Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος”

Απαισιόδοξος για την αποκατάσταση των ζημιών στην Σαμοθράκη είναι ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σαμοθράκης Παναγιώτης Παπάς. Βλέπει άλλωστε και αυτός αυτό που γνωρίζουν όλοι οι συμπατριώτες του. Ότι έχουν αφεθεί να παλεύουν μόνοι τους σχεδόν για να επαναφέρουν το νησί στρην κανονικότητα και παρά τις υποσχέσεις και τις μεγαλόστομες διακηρύξεις των κάθε μορφής εκπροσώπων της Πολιτείας, ελάχιστη είναι η βοήθεια που έχει φτάσει μέχρι τώρα. 

Αναφέρει ο κ.Παππάς: “Επειδή έχω μπουχτίσει να ακούω αερολογίες αναφορικά με την καταστροφή που έγινε στο νησί μας προ 18ημερου θέλω να γράψω δυο λόγια για να αναφέρω τις σκέψεις μου γιατί στα τοπικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις έχουν δώσει το μικρόφωνο μόνο σ’ αυτούς που τα βλέπουν όλα από την θετική μεριά. Όχι ότι αυτό είναι εξ ορισμού αρνητικό άλλα αν ακούγεται μόνο αυτό καταντάει επικίνδυνο για το μέλλον του νησιού.
ΓΙΑ ΜΕΝΑ τα πράγματα έχουν ως εξής.
Από τη μια μεριά έχουμε την τεράστια φυσική καταστροφή (σίγουρα), έχουμε απώλειες περιουσιών (σίγουρα), έχουμε απογοήτευση ,κατάθλιψη, τάσεις φυγής, παραίτησης(σίγουρα) και τι έχουμε απέναντι τώρα που προσπαθεί να ανατρέψει αυτό το κλίμα και να δημιουργήσει ελπίδα.


Τον Δήμαρχο που παλεύει απεγνωσμένα άλλα πολύ ευγενικά κατά την γνώμη μου, τους 2 Αντιδήμαρχους και το Δ.Σ του Δήμου με περιορισμένες δυνατότητες προσφοράς, τα 130.000€ του Σκουρλέτη και τις 2 μελέτες που ανέλαβε ο Δήμος Αλεξ/πολης (κέντρο υγείας και παλαιό λύκειο).
Αυτά είναι τα σίγουρα και μ αυτά είναι κάποιοι που δημιουργούν ένα υπεραισιόδοξο κλίμα το οποίο μόνο κακό κάνει διότι καθησυχάζει συνειδήσεις απεμπολεί ευθύνες και διαστρευλώνει εν τέλει την πραγματικότητα στην οποία καλείται να ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ο κάτοικος της Σαμοθράκης.
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ανασυνταχθεί έχοντας κατεστραμμένη την ακίνητη περιουσία του, έχοντας απολέσει το ζωικό κεφάλαιο, έχοντας απέναντι ένα χειμώνα να έρχεται και δεν έχει ούτε τα απαραίτητα για να παλέψει, δρόμο για να πάει στη δουλειά του, νερό για να πλυθεί και να ξεδιψάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σαμοθράκη ώρα Μηδέν: Όλη η βοήθεια ως τώρα 300.000 ευρώ, ο στρατός και η Πυροσβεστική

Και κάποιοι θέλουν να μας βάλουνε να λέμε ότι είμαστε αισιόδοξοι..ΟΧΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ και θλίβομαι ακόμη περισσότερο γιατί βλέπω να έρχονται μέρες για το νησί μου που εγώ προσωπικά απευχόμουν.
Και πιστεύω οι περισσότεροι που συμμετείχαμε στις τελευταίες εκλογές άλλα και ο υπόλοιπος κόσμος του νησιού μας ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.
Όποιος μπορεί να ονειρευτεί μαζί μας καλοδεχούμενος σε διαφορετική περίπτωση ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ.-”