ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Του χάρισαν χιλιάδες ευρώ στο parking του λιμανιού Αλεξανδρούπολης, τον διόρισαν και στο Δ.Σ της Ζάχαρης

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Του χάρισαν χιλιάδες ευρώ στο parking του λιμανιού Αλεξανδρούπολης, τον διόρισαν και στο Δ.Σ της Ζάχαρης

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ αποτελεί η απόφαση διορισμού του επιχειρηματία της Αλεξανδρούπολης και κορυφαίου στελέχους της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Γιάννη Νενεδάκη, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης από την Κυβέρνηση.

Όπως είχε αποκαλύψει το καλοκαίρι το evros-news.gr, πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που διαχειρίζεται το parking του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, στον οποίο ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε και ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας υλοποίησε, παράταση της σύμβασης για άλλα 4 χρόνια και αναδρομική ισχύ στην μείωση του μηνιαίου ενοικίου από το 2015. «Εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο (στην φωτό τέρμα αριστερά δίπλα στον Πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα και απέναντι από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη) είναι ενεργό μέλος της Νομαρχικής Επιτροπής του νομού και παραλίγο υποψήφιος βουλευτής στις δυο προηγούμενες εκλογές, τώρα διοπρίστηκε στην Ζάχαρη και μάλιστα είναι και Πρόεδρος της Επιγτροπής Ελέγχου της Εταιρείας. Αυτοί οι Συριζαίοι είναι τελικά ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ και έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους προηγούμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρarking Λιμανιού: ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ τετραετής παράταση της σύμβασης και αναδρομική μείωση του ενοικίου απ’ το 2015

Συγκεκριμένα στο νέο Δ.Σ της Ε.Β.Ζ που ανακοινώθηκε τελευταία μετέχουν οι:
– Παναγιώτης Αλεξάκης
– Παναγιώτης Καραχάλιος
– Γεράσιμος Τσιαπάρας
– Στέλλα Καραγιάννη
– Ιωάννης Νενεδάκης
– Νικόλαος Παπαϊωάννου
– Κωστούλα Πατούχα.

Επίσης, ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ ορίστηκαν οι Γεράσιμος Τσιαπάρας και Στέλλα Καραγιάννη.
Μάλιστα η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα και τον ορισμό των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, για την ίδια ως άνω θητεία, ήτοι έως 20/10/2022 και τον όρισε Πρόεδρο της Επιτροπής:

-πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Νενεδάκης
-μέλος της Επιτροπής Στέλλα Καραγιάννη
-μέλος της Επιτροπής Νικόλαος Παπαϊωάννου

Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ αναδρομική μείωση του ενοικίου στο 

parking του Λιμανιού από το 2015 και η νέα σύμβαση

Πρόσφατα υλοποιώντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης το 2016, στην οποία ουσιαστικά τις αποφάσεις παίρνει το ΤΑΙΠΕΔ που είναι και ο μοναδικός μέτοχος του ΟΛΑ, ο Πρόεδρος Χρήστος Δούκας υπέγραψε με την εταιρεία του Νενεδάκη την ανανέωση της σύμβασης, με απ ευθείας ανάθεση και χωρίς να υπάρξει διαγωνισμός.

Προηγήθηκαν όμως αποφάσεις που ουσιαστικά του χάρισαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και μάλιστα αρκετά μελη του Δ.Σ του ΟΛΑ αρνούνταν να υπογράψουν τη συγκεκριμένη σύμβαση. Όμως σε πρόσφατη συνεδρίαση δικηγόρος του ΤΑΙΠΕΔ μέσω Skype ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι η απόφαση και όποιος δεν την υλοποιήσει θα πρέπει να παραιτηθεί αμέσως. Έτσι την υπέγραψαν όλοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο κ.Δούκας καλύπτει το ΣΚΑΝΔΑΛΟ-parking Λιμανιού και τον «εκλεκτό» του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε αποφασίσει να θυμίσουμε ότι:

  • Η κατ΄ελάχιστον τετραετής παράταση της σύμβασης που είχε συνάψει η εταιρία με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ Τ-Ε.Π.Ε.» το 2010, όταν και  πλειοδότησε στον διαγωνισμό όπου συμμετείχαν και άλλοι διαγωνιζόμενοι, για την παραχώρηση εκτάσεως εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Αλεξανδρούπολης, για την δημιουργία υπαίθριου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων με φορέα παραχώρησης τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Καταληκτική ημερομηνία ήταν 31 Μαρτίου του 2017 και κανονικά θα έπρεπε να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός και να υπάρξουν προσφορές από όσους ενδιαφέρονται για την ενοικίαση του χώρου, μια και μετά από 7 χρόνια οι συνθήκες και τα δεδομένα στην πόλη έχουν αλλάξει. Εύκολα γίνεται κατανοητό, ότι ο ΟΛΑ έχει ζημιά από την ανανέωση της σύμβασης, μια και χάνει τα επιπλέον έσοδα που θα προέκυπταν αν διεξάγονταν διαγωνισμός και εκδήλωναν ενδιαφέρον και άλλες εταιρείς.
  •  Το δεύτερο είναι ότι όχι μόνο αποφασίστηκε ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ του μηνιαίου ενοικίου που καταβάλλει η «ΕΝΩΣΗ Τ-Ε.Π.Ε.» του κ.Νενεδάκη (υπάρχει και ένας ακόμα μέτοχος αλλά το ποσοστό του είναι μικρό) στα 6.504,08 ευρώ, αλλά αυτή να έχει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ από 1/1/2015. Δηλαδή το συνολικό ενοίκιο που πρέπει να καταβάλλει η εταιρεία μέχρι την λήξη της προηγούμενης σύμβασης στις 31 Μαρτίου 2017 λόγω της αναδρομικής ισχύος που αποφάσισε η Γ.Σ του ΟΛΑ, είναι κατά 175.610,16 ευρώ λιγότερα ( 27μήνεςχ6.504,08= 175.610,16), ποσό που ουσιαστικά ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ στον ιδιοκτήτη της εταιρείας. 

Υ.Γ: Είχα αποφασίσει να μην ξανασχοληθώ με το Νενεδάκη, σεβόμενος κάποιο πρόσφατο “θέμα” αλλά και επειδή κανένας δεν… συγκινήθηκε να φέρει το θέμα στην Βουλή. Όμως ο συγκεκριμένος αποθρασύνθηκε από την…Ειρήνη (ξέρει αυτός) που επέλεξα. Όσο για τον “πληροφοριοδότη” του, λυπάμαι που παρίστανε τον φίλο μου εδώ και χρόνια. Αλλά όταν είσαι ανθρωπάκι, έτσι θα λειτουργείς.