Στην Σαμοθράκη Δραγασάκης και Κουρουμπλής την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη

Στην Σαμοθράκη Δραγασάκης και Κουρουμπλής την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη

Την Σαμοθράκη θα επισκεφθούν την ερχόμενη βδομάδα δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να ενημερωθούν για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, τόσο μετά την φοβερή θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, αλλά και στο θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό χθες, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης που θα είναι με τον Πρωθυπουργό στην Κομοτηνή για το Αναπτυξιακό συνέδριο, θα μεταβεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο νησί. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Βίτσα, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους τοπικούς φορείς, την Τετάρτη στις 12:00 στο Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα, ώστε  να ενημερωθεί σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία, η οποία έπληξε το νησί το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου.

Την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη 14 του μήνα, θα είναι στη Σαμοθράκη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Σε αυτόν μάλιστα αναμένεται να τεθούν τα έντονα προβλήματα αλλά και παράπονα για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, αφού φαίνεται να καταρείται η επιδοτούμενη γραμμή για Λαύριο, να μην ενισχύεται αυτή για Αλεξανδρούπολη και να προκηρύσσεται μόνο για 3 μήνες το καλοκαίρι η επιδοτούμενη γραμμή για Μυτιλήνη-Λήμνο.