Θανάσης Μαυρίδης: Κώστα (Καραμανλή) Μίλα!

Θανάσης Μαυρίδης: Κώστα (Καραμανλή) Μίλα!

Του Θανάση Μαυρίδη

Δεν πρόκειται για απονενοημένο αίτημα. Η παρέα του Μίμη τον έβαλε κανονικότατα στο κάδρο του σκανδάλου Novartis. Ήξερε τι συνέβαινε ο Κώστας ο Καραμανλής, όταν επί των ημερών η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε υπέρογκα; Ή δεν πήρε καν χαμπάρι, όπως πιστεύει ο κουκουλοφόρος μάρτυρας; Κώστα Μίλα! Για τον Μίμη, για τον Τσίπρα, για τον Προκόπη. Για την χώρα ρε γαμώτο!

Δεν είναι δυνατόν ένας πρώην πρωθυπουργός, ένας ηγέτης της συντηρητικής παράταξης, όπως ο Κώστας ο Καραμανλής, να είναι θεατής στα όσα συμβαίνουν σήμερα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Να έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής, όταν οι πραιτοριανοί του Μεγάρου Μαξίμου χρησιμοποιούν μεθόδους που απειλούν την Δημοκρατία και φέρνουν την χώρα τόσο κοντά στο χείλος μιας νέας εθνικής διχόνοιας.

Ετοιμαζόμουν να γράψω για τους σταλινικούς του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά το αναίρεσα. Επειδή ο Μίμης ο Παπαγγελόπουλος δεν είναι σταλινικός. Απ’ όσο γνωρίζω. Είναι ο δικός σου Μίμης, Κώστα! Είναι ο άνθρωπος που εσύ έκανες επικεφαλή στην ΕΥΠ. Ήταν ο εξ απορρήτων σου και το εύλογο ερώτημα των απλών ανθρώπων είναι αν εξακολουθεί να είναι. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις την θέση σου. Συμφωνείς με το γεγονός ότι ένας δικός σου άνθρωπος, ένας τόσο κοντινός πρώην συνεργάτης σου, προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες που προσφέρει στον Αλέξη Τσίπρα;

Το περιβάλλον σου Κώστα εμφανίζεται να έχει εμμονές απέναντι σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Μιλάει συνεχώς γι αυτούς και μάλιστα ισχυρίζεται ότι το κάνει εξ ονόματός σου. Μίλα Κώστα! Διότι αν δεν μιλάς εσύ, τότε μιλάν αυτοί και στα «φορτώνουν» σαν να είναι δικά σου. Δηλαδή, το πρόβλημα της χώρας είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης και όχι ο Αλέξης Τσίπρας; Να μας το πεις για να το ξέρουμε. Διότι οι δικοί σου άνθρωποι δεν έχουν πει το παραμικρό για τις πρακτικές του Αλέξη Τσίπρα. Εκείνο που τους νοιάζει είναι να λένε από το πρωί ως το βράδυ, σαν να μην έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, ποιος είναι μουσαφίρης στην Νέα Δημοκρατία και ποιος έχει το κληρονομικό δικαίωμα να είναι ο καντηλανάφτης του ναού.

Θα έχεις, επίσης, παρατηρήσει ότι δεν κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά μονίμως στην Νέα Δημοκρατία. Θα έχεις παρατηρήσει ότι δεν έχουν βρει ούτε ένα στραβό στις πολιτικές του Αλέξη Τσίπρα. Αντίθετα, για όλα φταίει ο … Μινώταυρος του νεοφιλελευθερισμού. Αυτά δεν τα λένε, Κώστα, ούτε οι ΣΥΡΙΖΑίοι…

Οι ηγέτες γίνονται ηγέτες επειδή στην δύσκολη ώρα βγαίνουν μπροστά και αναλαμβάνουν το μερίδιο της ευθύνης τους για τα όσα έχουν συμβεί. Αυτό Κώστα δεν το έχεις κάνει μέχρι σήμερα. Δεν έχεις πάρει το δικό σου μερίδιο ευθύνης για την πορεία της χώρας. Δεν ξέρω αν είναι μικρό ή μεγάλο, αλλά δεν ταιριάζει σε έναν ηγέτη να αφήνει τις δικές του ευθύνες στις πλάτες των πρώην υπουργών του. Όπως συμβαίνει σήμερα με την υπόθεση των φαρμάκων. Ούτε και να αποδέχεται τις ανοησίες συνεργατών του, ότι δήθεν τα μνημόνια τα έφερε ο Γεωργίου!

Η αγορά βοά για το ότι στηρίζεις τον Αλέξη Τσίπρα. Λογικό είναι να λέγονται τέτοια πράγματα, όταν ο Μίμης είναι εκεί που είναι. Όταν ο Προκόπης είναι εκεί που είναι. Κι όταν οι δικοί σου άνθρωποι ξεχνούν ότι πρωθυπουργός είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια Κώστα. Η χώρα θα προχωρήσει. Εσύ θα διαλέξεις αν θα προχωρήσεις μαζί της ή αν θα μείνεις σιωπηλός και προσκολλημένος στο παρελθόν.

Προσωπικά πιστεύω ότι θα κτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι. Ότι θα πεις στον Αλέξη και στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο «ως εδώ». Ότι θα στηρίξεις τα στελέχη της παράταξής σου που σήμερα είναι θύματα μιας άθλιας σκευωρίας. Ότι θα δείξεις ότι δεν κέρδισες τυχαία την αγάπη του κόσμου το 2004. Ότι είσαι πράγματι ο θεματοφύλακας της ενότητας ενός κόμματος που ίδρυσε ο θείος σου. Μην με διαψεύσεις. Μην μας απογοητεύσεις.

Πηγή: liberal.gr

  • Ποιός είναι ο Θανάσης Μαυρίδης

Ο Θανάσης Μαυρίδης είναι κορυφαίος οικονομικός και πολιτικός δημοσιογράφος και γενικός διευθυντής της ιστοσελίδας liberal.gr. Επίσης εκδότης της νέας καθημερινής εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από τον Έβρο και συγκεκριμένα, ο πατέρας του από το Διδυμότειχο και η μητέρα του από το χωριό Αμόριο της περιοχής.