Ελληνικά F-16 πέταξαν το πρωί της Παρασκευής πάνω απ’ την Αλεξανδρούπολη, αλλά λόγω άσκησης

Ελληνικά F-16 πέταξαν το πρωί της Παρασκευής πάνω απ’ την Αλεξανδρούπολη, αλλά λόγω άσκησης

Ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα F-16 πέταξαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής πάνω απ’ τον Έβρο και συγκεκριμένα την Αλεξανδρούπολη, την ίδια στιγμή που έβγαινε στην επικαιρότητα η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο από τους Τούρκους στην περιοχή των Καστανεών.

Οι πτήσεις μάλιστα έγιναν αντιληπτές, όπως είναι φυσικό, από τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι ακούγοντας την ίδια στιγμή στα ΜΜΕ το θέμα με την αιχμαλωσία των στρατιωτικών μας, ήταν φυσικό να κάνουν διάφορεις σκέψεις και να ψάχνουν εξηγήσεις. Τα δύο πολεμικά, που απογειώθηκαν πιθανότατα από την Λήμνο, μετείχαν απλά σε στρατιωτική άσκησκη που ήταν προγραμματισμένη πριν από καιρό στο Πεδίο Βολής “ΑΕΤΟΣ” που βρίσκεται στην περιοχή της Χηλής και επιχειρούσαν… προσβολή στόχου.

Τα αναφέρουμε όλα αυτά, επειδή γράφτηκαν και πάλι σε συγκεκριμένο αθηναϊκό σάιτ που αρέσκεται σε μυθεύματα και για την συγκεκριμένη περίπτωση, ανακρίβειες για… αερομαχίες των ελληνικών F-16 με πολεμικά των Τούρκων που έκαναν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στον Έβρο. Τίποτα τέτοιο δεν έγινε και ούτε φυσικά ισχύει, αφού οι πληροφορίες μας που είναι πολύ ακριβείς, αναφέρουν πως όλα συνέβησαν στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης που είχε προγραμματιστεί πριν από καιρό.

Άλλωστε και κανένας στο νομό δεν αντιλήφθηκε τουρκικά αεροπλάνα, αλλά και δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνικά μαχητικά F-16 πετούν πάνω από την Αλεξανδρούπολη παίρνοντας μέρος σε άσκηση στο πεδίο βολής ΑΕΤΟΣ της περιοχής.