Διδυμότειχο: Μην μείνει “κρυμμένη” όπως η Σχολή Νοσηλευτικής και η Σχολή Ψυχολογίας – Μετά το Πάσχα οι εργασίες

Διδυμότειχο: Μην μείνει “κρυμμένη” όπως η Σχολή Νοσηλευτικής και η Σχολή Ψυχολογίας – Μετά το Πάσχα οι εργασίες

Μετά τις γιορτές του Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει τμηματικά  η μεταφορά των υπηρεσιών του δήμου Διδυμοτείχου στους χώρους της Δημοτικής Αγοράς, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες μετατροπής του Δημαρχείου σε πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, για το Τμήμα Ψυχολογίας.

Αυτό ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, επισημαίνοντας ότι ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ύψους 370.000 ευρώ για τον ανάδοχο που θα αναλάβει όλες τις εργασίες  και στις 16 Μαΐου θα αποσφραγιστούν οι προσφορές. Το ποσό αυτό αφορά τις εργασίες που θα γίνουν στο Δημαρχείο αλλά και στους χώρους όπου θα μετεγκατασταθούν οι υπηρεσίες του Δήμου. Θα προηγηθούν όπως επεσήμανε ο κ.Χατζηγιάννογλου οι εργασίες στο Δημαρχείο, ώστε μέσα στο καλοκαίρι να παραδοθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, που θα ολοκληρώσει την ετοιμασία των χώρων με την εγκατάσταση του εξοπλισμού του.

Όσον αφορά τις εργασίες ανακαίνισης και τελικής διαμόρφωσης των χώρων της Δημοτικής Αγοράς, αυτές θα γίνονται με τους υπαλλήλους του δήμου να έχουν ήδη εγκατασταθεί εντός αυτών, «και για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί υπομονή από όλους», όπως σχολίασε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου απαντώντας σε ερώτηση από την αντιπολίτευση καυά την διάρκεια της συνεδρίασης Λογοδοσίας.

Αποκλεισμένη από τις δημόσιες εκδηλώσεις

στο Διδυμότειχο η Πανεπιστημιακή του Σχολή

Με αφορμή την αναφορά του κ.Χατζηγιάννογλου, ότι η Φοιτητική Λέσχη του Τμήματος Ψυχολογίας του ΔΠΘ που θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο. θα συστεγαστεί με αυτή του Τμήματος Νοσηλευτικής, μια και πλέον αυτό εντάχθηκε στο Δημοκρίτειο και δεν θα αποτελεί Παράρτημα του ΔΙ.ΠΑ.Ε της Θεσσαλονίκης, να επισημάνουμε τα εξής. Η Σχολή Νοσηλευτικής μετακομίζει ως γνωστόν, μετά από την σχετική νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης, από το 2025 στην Αλεξανδρούπολη. Σε αυτό δεν έγινε κάποια αναφορά ή συζήτηση στην διάρκεια της συνεδρίασης Λογοδοσίας, αφού όλοι στην πόλη και την περιοχή, με πρώτη την δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, αποδέχθηκαν ότι επήλθε το… μοιραίο και χάθηκε για το Διδυμότειχο η Σχολή Νοσηλευτικής. Ούτε καν κάποια ανακοίνωση διαμαρτυρίας δεν εκδόθηκε από τον Δήμο Διδυμοτείχου, όταν το κάνει στην επίσημη σελίδα του ακόμα και για εποισκέψεις στο γραφείο του δημάρχου, όπως συνέβη πρόσφατα1!!!

Με το νέο Τμήμα Ψυχολογίας του ΔΠΘ τουλάχιστον να μην γίνουν τα ίδια λάθη. Κι εννοούμε παράλληλα με την έναρξη της λειτουργίας του, ο δήμος Διδυμοτείχου να προχωρήσει το κομβικό ζήτημα της κατασκευής μόνιμων εγκαταστάσεων. Γιατί μέχρι τώρα ούτε η απόφαση ένταξης πολεοδομικά της περιοχής που αυτές θα δημιουργηθούν δεν έχει τελειώσει. Είναι θετικό ότι ο Πρόεδρος της Σχολής Ψυχολογίας Νίκος Μακρής ακούσαμε να μιλάει με αρκετό… ενθουσιασμό για την λειτουργία της στο Διδυμότειχο.

Ελπίζουμε, έστω και με την δική του συμβολή, ο δήμος Διδυμοτείχου και γενικότερα όλοι οι θεσμικοί φορείς της περιοχής ΝΑ ΜΗΝ… ΚΡΥΒΟΥΝ και το Πανεπιστημιακό Τμήμα Ψυχολογίας, όπως έκαναν δυστυχώς όλα τα προηγούμενα χρόνια (και όχι μόνο επί δημαρχίας Χατζηγιάννογλου αλλά και επί Πατσουρίδη) με την Σχολή Νοσηλευτικής. Τόσο όταν αποτελούσε ΤΕΙ, όσο και στη συνέχεια που αναβαθμίστηκε σε Πανεπιστημιακή Σχολή. Είναι πραγματικά φοβερό, η Σχολή Νοσηλευτικής να μην έχει εκπρόσωπο της σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις στο Διδυμότειχο. Από τον εορτασμό των εθνικών επετείων της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, όπου για παράδειγμα κατάθεση στεφάνων γινόταν από πάρα πολλούς, αλλά όχι από εκπρόσωπο του Πανεπιστημιακού Τμήματος Νοσηλευτικής. Από τα Ελευθέρια της Θράκης, τις επετείους της περιοχής, τις παρελάσεις, τις πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις. Μόνο ως πρόσωπα κάποιοι καθηγητές τη; Σχολής Νοσηλευτικής (Κώστας Βαφειάδης, Ανδρέας Παπανδρούδης) ή με τους άλλους ρόλους τους, παραβρίσκονταν.

Δεν ακούστηκε να ανακοινώνεται ποτέ ότι καταθέτει στεφάνι ο εκπρόσωπος της Πανεπιστιμιακής Σχολής Νοσηλευτικής για παράδειγμα, Είχε η πόλη, έστω και ως Παράρτημα, Τμήμα ΑΕΙ και στις επίσημες εκδηλώσεις της αυτό ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΠΟΥΘΕΝΆ. Λες και ντρεπόταν να το προβάλλει και να το διαφημίσει. Κι ύστερα κάποιοι περίμεναν να το εκτιμήσουν, να το σεβαστούν και να μην το πάρουν από το Διδυμότειχο, αυτοί που δεν έχουν καμιά σχέση με την περιοχή.

Ας ελπίσουμε με την Σχολή Ψυχολογίας τουλάχιστον, αυτό δεν θα συνεχιστεί.