Ένας νεκρός στην Αδριανούπολη απ’ τις πλημμύρες. Στον Έβρο η επιφυλακή παραμένει

Ένας νεκρός στην Αδριανούπολη απ’ τις πλημμύρες. Στον Έβρο η επιφυλακή παραμένει

Την στιγμή που στον Έβρο οι αρμόδιες υπηρεσίες, η Αντιπεριφέρεια, οι δήμοι και η Πολιτική Προστασία παραμένουν σε επιφυλακή, στην γειτονική Τουρκία και συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη, υπήρξε ένας νεκρός από τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ, ο ποταμός Τούντζα πλημμύρισε μετά από βροχές αλλά και λιώσιμο του χιονιού, σκοτώνοντας τον 63χρονο Mehmet Kahriman. Οι στάθμες των υδάτων αυξήθηκαν έως και πέντε μέτρα λόγω της έντονης βροχής και της τήξης του χιονιού στα βουνά, πλημμυρίζοντας εκστάσεις, αλλά και δρόμους.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που η Αδριανούπολη βρίσκεται στο επίκεντρο, αφού εκεί είναι φυλακισμένοι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στις Καστανιές. Έρχονται όμως οι πλημμύρες να δείξουν ότι τα προβλήματα των δύο περιοχών και των κατοίκων που ζουν σε αυτές, Ελλήνων και Τούρκων, όταν πρόκειται για τον ποταμό Έβρο και τους παραποτάμους του, είναι κοινά. Γι’ αυτό χρειάζονται σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας και όχι εντάσεις και απαράδεκτες ενέργειες όπως αυτές που κάνουν εδώ και λίγες μέρες οι Τούρκοι.